Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK041". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 Čína - Peking, Hongkong, Macao     
    Dvoulůžkový pokoj s balíčkem transportů z Vídně,
    Základná cena 4* hotely vrátane raňajok

    • 19.11.2024 - 28.11.2024 (10 dní)
      1.699 EUR za osobu
      Zľava: -15%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Príchod do Pekingu
Cestujte pohodlne na letisko vo vlastnom aute. Parkovné na celú dobu vašej cesty už za vás zaplatil NIKAL! Váš let s Air China odlieta z Viedne do Pekingu poobede a do Pekingu prídete skoro ráno nasledujúceho dňa odpočinutí a plní elánu.

2. deň: Príchod do Pekingu
Na letisku vás srdečne privíta náš sprievodca. Po vybavení vstupných formalít začína vaša poznávacia cesta miliónovým Pekingom. Ako prvé navštívime námestie Tchien-an-men (Námestie nebeského pokoja) s fotopauzou pri Národnom divadle. Následne vás prevezieme do vášho hotela v Pekingu, ktorý vás bude hostiť po nasledujúce 3 noci.

3. deň: Peking: Peking: Zážitok zo Zakázaného mesta!
Dnes sa vydáme do Zakázaného mesta! Po raňajkách vás prevedieme Zakázaným mestom, bývalým cisárskym palácom (zahrnuté v kultúrnom balíčku). Tu žili a vládli až do revolúcie v roku 1911 čínski cisári dynastií Ming a Čching. Obyčajným ľuďom bol vstup odoprený, čo vysvetľuje názov Zakázané mesto. V roku 1987 bolo UNESCO vyhlásené za svetové kultúrne dedičstvo. Pokračujeme do parku Jing Šan, odkiaľ sa nám naskytne nádherný výhľad na Zakázané mesto. Potom navštívime Bubnovú vežu a urobíme si prechádzku štvrťou Hutong. Tu zažijete pravé centrum Pekingu. Návrat do hotela.

4. deň: Peking: Návšteva Veľkej čínskej múry!
Dnes máte k dispozícii voľný deň. Ak si prajete, môžete nás po raňajkách sprevádzať k symbolu Číny, Veľkej čínskej múry! (zahrnuté v kultúrnom balíčku). Táto 21 196 km dlhá múr je považovaná za najväčšie stavebné dielo na svete - dokonca je z vesmíru dobre viditeľná ako dlhá línia ťahajúca sa naprieč väčšinou dnešnej Číny. Z hradieb a strážnych veží sa naskytá jedinečný výhľad na okolitú krajinu. Po návrate do Pekingu urobíme ešte fotopauzu pri Národnom štadióne (Ptačie hniezdo), ktorý sa nachádza v olympijskom parku v Pekingu a bol miestom konania olympijských hier.

5. deň: Peking: Letný palác a Chrám neba
Ráno raňajky a ak máte zakúpený kultúrny balíček, navštívime na záver nášho pobytu v Pekingu Letný palác, najväčšiu "cisársku záhradu" v celej Číne. Následne sa presunieme k Chrámu neba "Temple of Heaven", úchvatnej pamiatke z doby dynastií Ming a Čching. Večer sa pre klientov, ktorí si zakúpili balík s požitkami, chystá večera s typickou tradičnou pekinskou kačkou. Nezmeškajte túto svetoznámu špecialitu. Prenocovanie v Pekingu.

6. deň: Peking - Hongkong
Po raňajkách sa dnes musíte na chvíľu rozlúčiť s hlavným mestom Číny. Odvezieme vás na letisko, odkiaľ poletíte spoločnosťou Air China do Hongkongu. Po prílete vás náš autobus prepraví do vášho hotela. Zvyšok dňa máte čas na odpočinok.

7. deň: Hongkong: Prehliadka mestaa
Dnes máte veľa času na samostatné preskúmavanie Hongkongu. Prípadne sa môžete pripojiť k nášmu sprievodcovi na riadenú prehliadku Hongkongu, počas ktorej navštívime hlavné pamiatky mesta (kultúrny balíček). Po raňajkách vás autobus zavezie na svetoznámy "Victoria Peak". Odtiaľ sa naskytá dychberúci výhľad na svetovú metropolu Hongkong. Potom sa vyberieme do "plávajúcej dediny Aberdeen", miesta presláveného svojimi "rybárskymi ľuďmi", ktorí väčšinu svojho života trávia na malých obytných člnoch na vode. Naša objavná cesta pokračuje pozdĺž pobrežia "Hongkong South", ktoré pripomína francúzske Azúrové pobrežie, ale zároveň je to jedna z najhustejšie osídlených oblastí na svete. Ďalšou zastávkou bude miesto hongkonských "bohatých a slávnych", "Repulse Bay", známa svojou bielou piesočnou plážou a jedinečným výhľadom na "Juhočínske more". Prenocovanie v Hongkongu.

8. deň: Macao
Dnes sa vydáme na more. Trajektom preplávame do Macaa (voliteľný výlet). Macao, malá enkláva, ktorá dnes patrí Číne, je najstaršou ázio-európskou kolóniou. Počas 450 rokov patrilo Portugalsku, a to až do 19. decembra 1999. Toto jedinečné mesto je známe nielen svojimi kasínami, ale aj svojimi európskymi koreňmi, ktoré siahajú ďaleko do minulosti a sú dodnes viditeľné v mnohých typicky portugalských budovách a námestiach, z ktorých niektoré boli zapísané na zoznam svetového dedičstva UNESCO. Niektoré z nich navštívime počas našej mestské prehliadky. Na záver našej exkurzie navštívime "The Venetian", najväčšie kasíno na svete. Večer sa vrátime do Hongkongu na naše posledné prenocovanie.

9. deň: Hongkong - Spätný let do Viedne
Užite si váš posledný deň v Hongkongu podľa vlastného gusta. Popoludní vás náš autobus odvezie na letisko, odkiaľ s Air China cez Peking nastúpite na cestu domov do Viedne.

10. deň: ávrat do Viedne
Oddýchnite si počas nočného letu z Pekingu do Viedne na palube Air China a pripravte sa na prílet do Viedne oddýchnutí a plní nezabudnuteľných zážitkov a spomienok.


Dôležité: Na túto cestu potrebujete platný cestovný pas, ktorý musí byť platný ešte aspoň 6 mesiacov po začiatku spätného letu!

Cena nezahrňuje: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné výdavky. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné sprepitné pre miestneho sprievodcu a vodiča.
     
Poznámka: Zmeny v oblasti letu, hotelov a programu nie sú plánované, no zostávajú vyhradené. Realizácia zájazdu je podmienená dosiahnutím minimálneho počtu 10 účastníkov. O zrušení zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov bude zákazník informovaný najneskôr 5 týždňov pred jeho začiatkom. Pri zrušení zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov, nemá zákazník právo na náhradu nákladov, ktoré v súvislosti s plánovaným zájazdom vynaložil (napríklad samostatne zakúpené letenky).

Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Viedne do Pekingu s Air China
  • 1 batožina s hmotnosťou max. 20 kg na cestujúceho
  • 1 kus príručnej batožiny s maximálnou hmot nosťou 8 kg
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť na letisko
  • ZADARMO! - Parkovanie auta na letisku po celú dobu trvania cesty (nutné hlásiť vopred)
  • Let z Pekingu do Hong Kongu
  • Krátka prehliadka mesta Peking zahrnutá do programu v deň príchodu
  • Česky hovoriaci sprievodca po celú dobu zájazdu
  • Let z Hongkongu do Pekingu a ďalej do Viedne s Air China


Vízum:

Pre túto cestu nepotrebujete typické čínske turistické vízum. Vďaka nami zvolenému letovému spojeniu a trase cesty postačí pre českých a slovenských občanov tzv. víza pri príchode (visa-on-arrival), ktoré obdržíte na letisku v Pekingu ihneď po prílete. Jednou podmienkou je cestovný pas platný 6 mesiacov po dátume návratu.





Hongkong


Letný palác v Pekingu


Veľký čínsky múr