Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK041". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 IT Pobrežie Amalfi     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základná cena 3* a 4* hotely s raňajkami

    • 30.10.2024 - 06.11.2024 (8 dní)
      968 EUR za osobu
      Zľava: -30%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 IT Pobrežie Amalfi     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základná cena 3* a 4* hotely s raňajkami

    • 30.10.2024 - 06.11.2024 (8 dní)
      798 EUR za osobu
      Zľava: -35%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Prílet do Ríma!
Cestujte pohodlne a bezpečne lietadlom z Prahy alebo Viedne do Ríma alebo Neapolu. Na mieste vás bude čakať náš sprievodca s autobusom. Potom sa presuniete do vášho hotela. Večera pri rezervácii balíčka požitkov. Parkovanie na letisku v Prahe / Viedni za vás zaistíme. Nutné nahlásiť pri rezervácii.

2. deň: Neapol - domov pizze!
Dnes navštívite hlavné mesto Kampánie - Neapol (v kultúrnom balíčku). Mesto, ktoré svojou polohou ako stretnutie rôznych národov od staroveku, získalo hlboký kultúrny vplyv a stalo sa kultúrnym centrom. Toto je zrejmé, keď sa prechádzate ulicami plnými umeleckých a architektonických pokladov. Neapol má jedinečné čaro a rozkvitá pod prírodnými atrakciami. Od fantastického jedla až po všetky druhy zábavy, nikdy sa tu nebudete nudiť. Neapol víta návštevníkov nielen s otvorenou náručou, ale doslova ich objíma: Je známy pre svoju srdečnosť, nielen čo sa týka počasia. S výhľadom na more a s Vezuvom v pozadí, má hlavné mesto Kampánie pestrofarebnú, storočnú históriu s nespočetným množstvom monumentov na obdivovanie. Ponúka nádherný výhľad na ostrovy Capri, Ischia a Procida. Historické centrum bolo UNESCO uznané ako svetové dedičstvo, pretože jeho pamiatky najlepšie reprezentujú európsku a stredomorskú kultúru. Nemali by sme tiež zabudnúť na rolu Neapola ako kolísky talianskej kultúry, vrátane literatúry, divadla, hudby a kuchyne. Kuchyňa je v podstate umenie: Jedno z najobľúbenejších jedál na svete, pizza, sa tu narodila. Neapol je vášnivé a živé mesto, ktoré okúzli svojich návštevníkov v krátkom čase. Večer sa vrátite do hotela na večeru (balíček požitkov).

3. deň: Sorrento!
Po raňajkách sa vydáme na dobrodružstvo do Sorrenta. Sorrento, skvost „costiery“ (pobrežia). Mesto je situované vysoko na skalnatom útese s výhľadom na more, uprostred polostrova. Sorrento je obklopené zálivom Neapol, Vezuvom a Ischiou a Procidou. Okolo sa rozprestierajú zelené záhrady výletných sídiel a citrónové háje; v centre uličky a námestia plné historických budov, vrátane rodnej domu básnika Torquata Tassa (1544-1595), múzeí a dielní. Pri jeho nohách sa nachádzajú pláže Marina Piccola a Marina Grande a prístavy. Je tu okolo stovky hotelov a niektoré majú 200-ročnú históriu. Skvelé pobrežné podnebie umožňuje návštevu Sorrenta kedykoľvek počas roka. „Torna a Surriento“, jeden z najväčších klasikov neapolskej hudby, je hymnou na krásu mora Sorrenta a vôňu kvetov „krajiny lásky“. Neexistuje silnejšie pozvanie navštíviť toto mesto a Sorrentské pobrežie. Tiež známe ako mesto citrónov, odporúčame vám počas voľného času ochutnať skvelý limoncello na obed, typický likér po obede a po večeri podľa talianskej tradície. Krásne prechádzky úzkymi uličkami a farebnými budovami vám dávajú pocit, že ste v rozprávke, kde človek, príroda a história stoja spolu. Večera (balíček požitkov) a prespanie v hoteli.

4. deň: Casertavecchia!
Po raňajkách v hoteli vás pozývame do Casertavecchie. Pre turistov je Caserta talianskym Versailles, mestom Kráľovského paláca Van Wittela, ktorý bol postavený medzi 18. a 19. storočím. Vo skutočnosti sú korene Caserty oveľa staršie. Jej meno pochádza z latinského názvu Casa Hirta, ktorý sa vzťahuje na polohu starej dediny postavenej na kopci. Počas nájazdov Saracénov a pustošenia miest v nížinách, duchovní a obyvatelia okolných oblastí, najmä tí, ktorí prišli z Calatiy, našli v Casertavecchii bezpečné útočište. Ide o očarujúcu stredovekú dedinu na svahoch hôr Tifatini, 4 km severovýchodne od Caserty. Budete fascinovaní jej rustikálnou jednoduchosťou a tichom, do ktorého je každý dom zahalený. Máte tiež možnosť navštíviť Kráľovský palác v Caserte a záhrady (zahrnuté v kultúrnom balíčku) - Kráľovský palác v Caserte predčil očakávania kráľa svojou veľkosťou a fantáziou architekta a majstrov. Máte možnosť preskúmať kráľovské izby a sály, ktoré sú súčasťou celkom 1200 miestností paláca. Prechádzajte nádhernými záhradami - talianskymi a anglickými s krásnymi fontánami, vodopádmi a parkmi. Voľno v Caserte na obed a prechádzku. Potom sa vrátime späť do hotela na večeru (balíček požitkov) a prespanie.

5. deň: Amalfi & Positano (Rezervácia na mieste)
Dnešný deň je voľný alebo vás náš sprievodca rád zavedie do Positana a na pobrežie Amalfi (možno rezervovať na mieste). Naša exkurzia nás zavedie na dve dychberúce pobrežné krajiny: Amalfi a Positano. Prvá zastávka - Amalfi. Kráľovná pobrežia, krajina mimoriadnej krásy, ktorá preslávila Amalfi po celom svete. Impozantné hory, ktoré ju obklopujú, sa strmé svahujú do tyrkysového mora a pôsobia na diváka silný vizuálny dojem. Toto je kráľovná Amalfi pobrežia, ktoré nesie jej meno: časť tyrénskeho pobrežia, ktoré bolo UNESCO uznané ako svetové dedičstvo. Okrem nádherného mora tu nájdete cenné historické pozostatky, kúzelnú prírodu a okúzľujúce miesta. Amalfi bolo od 9. do 11. storočia rozkvitajúcou námornou republikou, obchodným centrom v Tyrénskom mori smerom k východným trhom. Jeho príbeh je vyprávaný štruktúrou mesta, posadeného na horskom hrebene, ktoré cestovateľom bude veľmi pripomínať suk. Románsky základ, niekoľkokrát prestavaný počas storočí, dnes ohromuje svojím neomaurským alebo arabsko-sicílskym prúčelím, ktoré je vynikajúcim príkladom. Interiér vás zavedie na krížovú chodbu Ráj, pokojné miesto obklopené portikom zdobeným oblúkmi, ktoré má tiež maurský vplyv. Ďalšia zastávka - Positano. Užite si kúzlo Amalfi pobrežia na dovolenke v Positane. Západne od fascinujúcej prírodnej terasy pri Tyrénskom mori, na Amalfskom pobreží, ktoré je zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO. Tu prevláda typická stredomorská krajina južnej Talianska s bielymi domami, ktoré klesajú k moru, a nádhernými plážami, uličkami, ktoré ponúkajú všetky jednoduché radosti života: pomalé tempo, sofistikované butiky, kaviarne a reštaurácie a miesta, ktoré sú strážcami histórie. Positano je tiež luxus a high society a celá oblasť ponúka mnoho klubov, reštaurácií a barov. Na večernú zábavu si môžete vybrať, či chcete zostať vysoko v lokalitách pripevnených ku skalam v prospech výhľadu, alebo v plážových kluboch, kde je aperitív pri západe slnka príjemným zážitkom. Sadnite si na terase reštaurácie. Medzi dobré možnosti patrí polievka z mušlí alebo šalát z morských plodov voňajúci citrónom, linguine s krevetami a vyprážané ryby. Medzi syrmi Monti Lattari je najobľúbenejší Fior di Latte, rovnaký syr, ktorý nájdete na pizze. A ak tým vaše gastronomické záujmy nekončia, zistite, ako sa môžete zúčastniť tematickej exkurzie: exkurzia olivového oleja medzi olivovými hájmi a vinných pivníc medzi vinicami. Večer večera pri rezervácii balíčku požitkov.

6. deň: Capri - Ostrov pri Neapole!
Dnešný deň máte voľný. Napriek tomu, určite je tu veľa na objavovanie. Dnes opustíme pobrežie aj pevninu a poplujeme k najväčšiemu ostrovu na Amalfskom pobreží - Capri (možno si rezervovať na mieste). Toto je vzácna koncentrácia krajinných krás, archeologických zázrakov, architektúry a prírody, kde voňa vzduch pomarančovými kvetmi. Hneď na prvý pohľad pochopíte, že sláva, ktorú Capri užíva, je zaslúžená. Tvar ostrova ponúka nekonečné výhľady: útesy s výhľadom na more, nepriechodné skaly, lemované svažitými terasovitými krajinami. Viac než dosť prírody, ideálne klima a množstvo vzácnych botanických rastlín: 850 druhov, z ktorých niektoré boli priviezene vďaka mnohým cestovateľom, ktorí tam žili a prinášali sem semená a rastliny z piatich kontinentov. More je nádherné, s jaskyňami a skalnými vežami. História Capri je plná udalostí, príbehov a osobností, vrátane rímskych cisárov a európskej aristokracie, ktorí ju v 19. storočí znovuobjavili. Po príchode do prístavu sa vyberte lanovkou na slávnu Piazzettu, okúzlujúce otvorené námestie, ktoré dominuje veža s kaviarňami a balkónom s výhľadom na more. Tu sa krížia všetky cesty pre skúmanie ostrova. Skutočný raj na zemi! Popoludní sa vrátime do nášho hotela, kde na vás čaká večera (balíček požitkov).

7. deň: Pompeje – mesto pod Vesuvom!
Po raňajkách dnes vyrážame do Pompejí (v kultúrnom balíčku). Nemôžeme si dovoliť vynechať kompletnú prehliadku oblasti Kampánie a Amalfského pobrežia bez návštevy archeologickej lokality Pompeje. Toto znovuobjavené staroveké mesto je svetovo unikátnym historickým a kultúrnym dedičstvom a spolu s mestami Herculaneum a Oplontis je súčasťou svetového dedičstva UNESCO, ktoré každoročne priťahuje veľké množstvo turistov. Ide o jedinečné miesto, ktoré návštevníkom zaručuje neopakovateľný zážitok. Na tejto archeologickej lokalite môžete navštíviť deväť "Regio", čo je deväť oblastí, rozdelených do starovekých ulíc a uličiek, amfiteátra, impozantnej nekropole a tiež víl, domov, chrámov a verejných a rekreačných budov. Táto dôležitá archeologická lokalita bola pri výbuchu Vesuvu v roku 79 n. l. zasypaná a poskytuje cenné svedectvo o rímskej histórii. Návšteva archeologickej lokality Pompeje môže tiež zahŕňať návštevy miest Boscoreale, Oplontis, Stabiae, Longola, Castello di Lettere, Villa Sora, Polverificio Borbonico a Reggia di Quisisana. Ruiny v Pompejích boli po prvý raz objavené koncom 16. storočia architektom Domenicom Fontanou. Herculaneum bolo objavené v roku 1709 a systematické vykopávky tu začali v roku 1738. Práce v Pompejích začali až v roku 1748 a v roku 1763 bol nájdený nápis („Rei publicae Pompeianorum“), ktorý miesto identifikoval ako Pompeje. Práce v týchto mestách v polovici 18. storočia označili začiatok modernej vedy archeológie. Táto prehliadka je ako skok do minulosti a emocionálny zážitok obklopený teraz zelenými úrodnými záhradami okolo Vesuvu, ktorý je neprehliadnuteľným cieľom našej cesty. Popoludní sa vrátime do hotela a nasleduje večera (balíček požitkov).

8. deň: Návrat domov!
Je čas rozlúčiť sa s krásnou Talianskom. Po raňajkách vás náš autobus bezpečne odvezie na letisko v Ríme, odkiaľ vás čaká návrat domov.

Cena nezahŕňa: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné náklady. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Sprepitné pre vodiča a miestneho sprievodcu cca 1€ na osobu / deň.



Cena zájazdu zahŕňa: 

  • Let z Prahy/Viedne do Ríma a späť
  • Batožina do 20 kg na osobu
  • Príručná batožina do 8 kg na osobu
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť na letisko
  • ZADARMO! Parkovanie osobného automobilu na letisku po celú dobu trvania zájazdu (nutné hlásit vopred pri rezervácii)
  • 7 nocí v hoteloch strednej triedy počas celého zájazdu
  • 7x raňajky formou bufetu v hoteli
  • ZADARMO! Balíček pôžitkov: 7x večera v hoteli/reštaurácii
  • Počas celého zájazdu je vám k dispozícii česky hovoriaci sprievodca

2 výlety v cene:

  • Sorrento
  • Casertavecchia

Odporúčame:

  • Kultúrny balíček: Neapol, Vstup do Kráľovského paláca v Caserta Veccia, Pompeje
  • Kompletné cestovné poistenie s možnosťou storna zájazdu




Positano


Pompeje


Pobřeží Amalfi


Zahrada královského paláce v Caserte