Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK041". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 TR Istanbul     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základná cena 4* a 5* hotely vr. raňajok

    • 08.10.2024 - 15.10.2024 (8 dní)
      699 EUR za osobu
      Zľava: -37%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 TR Istanbul     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základná cena 4* a 5* hotely vr. raňajok

    • 08.10.2024 - 15.10.2024 (8 dní)
      699 EUR za osobu
      Zľava: -37%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Let do Istanbulu
Pohodlne a bezpečne odletíte lietadlom z Prahy alebo Viedne do Istanbulu, metropoly na Bosporu. Tento prieliv tvorí hranicu medzi Európou a Áziou. Na letisku na vás bude čakať delegátka. Po vybavení vstupných formalít vás autobus prepraví do hotela na prvú noc. Parkovanie na letisku v Prahe / Viedni za vás zaistíme. Nutné nahlásiť pri rezervácii.

2. deň: Istanbul – kúzelná metropola na dvoch kontinentoch!
Po raňajkách vás rovno pozývame na prvý vrchol cesty. Najprv sa vyberieme na bývalé miesto Hippodromu, pôvodne zhromažďovacie miesto pre ľud a pozrieme si tri pamätníky neskorého antického obdobia. Potom navštívime Modrú mešitu, jedinú na svete so šiestimi minaretmi. Stavba tejto mešity začala v roku 1609 a dokončená bola v roku 1616. Nasleduje návšteva najvýznamnejšieho majstrovského diela byzantského umenia – Hagia Sofia (vstupné v rámci kultúrneho balíčka). Pôvodne kresťanský kostol, po dobytí sa stal mešitou a dnes je slávnym múzeom, ktorý je tiež považovaný za ôsmy div sveta. Na záver dňa sa prejdete po Egyptskom alebo Korennom bazáre, ktorý sa nachádza v severnejšej časti mesta, s jeho orientálnymi vôňami a farbami. Prenocovanie.

3. deň: Istanbul – fascinujúca plavba na Bospore
Dnešný deň máte k dispozícii na vlastný program, ale samozrejme tu je aj čo objavovať. Je možnosť sa vybrať na výlet loďou po Bosporu (súčasťou kultúrneho balíčka). Počas plavby medzi dvoma brehmi, ktoré oddeľujú Európu a Áziu, môžete obdivovať harmonické súžitie minulosti a prítomnosti, okázalosti a prostej krásy. Od staroveku bolo privilégiom mocných a bohatých usadiť sa na sladkých vodách Ázie. Na našej prehliadkovej plavbe objavíte mnoho malebných fasád domov, hradov a palácov. Potom sa vyberieme do Bursy, starovekého Prusia, ktoré bolo od roku 1326 prvým hlavným mestom osmanských sultánov. Dnes bohaté, v úrodnej kotline ležiace hlavné mesto provincie, je obklopené vysokými horami. Úzke uličky, malebné staré domy, impozantné mešity a husto osídlené bazáre voniace všetkými vôňami Orientu; mosty cez hlboké rokliny uprostred mesta, romantické staré cintoríny vedľa priestranných moderných bulvárov a slávne termálne pramene – to je Bursa. Uvidíte Ulu mešitu a Koza Han a bývalý hodvábny bazár. Večer sa vrátime do hotela, kde prenocujeme. Večera (balíček pôžitkov).

4. deň: Pergamon - Kusadasi
Po raňajkách sa dnes vydáme pozdĺž pobrežia do Pergamonu. Tam uvidíte akropolu (vstup v rámci kultúrneho balíčka), najstrmšie antické divadlo, základy Zeusovho oltára, mestské stavby, chrámy a zvyšky kedysi svetoznámej knižnice, ktorá bola po Alexandrii najväčšia svojej doby. Mimochodom, práve tu bol vynájdený „pergamen“! Potom pokračujeme do Kusadasi alebo Izmiru. Večera (balíček pôžitkov) a prespatie v hoteli v oblasti Kusadasi / Izmir.

5. deň: Efez – Pamukkale
Dnešný výlet nás zavedie do Efezu, mesta, ktoré je považované za jednu z najväčších a najlepšie zachovaných archeologických lokalít na svete (vstup v rámci kultúrneho balíčka). Artemidin chrám z helenistickej doby patrí medzi sedem divov sveta. Za vlády cisára Augusta bolo mesto najvýznamnejším obchodným centrom Malej Ázie. Divadlo pre 24 000 divákov a knižnica Celsa svedčia o vysokom stupni rozvoja mesta. Antika čaká, až ju objavíte! Ďalej pokračujeme úrodným údolím veľkej rieky Meandros do vnútrozemia Pamukkale, na vrchole kopca ležiaceho „bavlneného hradu“ z vápencových terás. Po príchode budete mať vo vašom termálnom hoteli aj príležitosť k termálnej kúpeľni. Prespatie v Pamukkale a večera (balíček pôžitkov).

6. deň: Hierapolis – Antalya
Dnes navštívime ruiny nádherného mesta Hierapolis, ktoré zažilo svoj rozkvet v dobe rímskych cisárov. Rozprestiera sa nad vápencovými terasami. Tu sa nachádzajú základy Apolónovho chrámu z 3. storočia n. l. Rímske divadlo s päťdesiatimi radmi sedadiel z travertínu je krásne a pôsobí kráľovsky (vstup v rámci kultúrneho balíčka). Potom pokračujeme cez nádherné horské panorama Taurus do Antalye. Po ceste navštívime tkalcovňu kobercov, kde sa zoznámite s celým procesom výroby kobercov (od získavania surovín; hodváb, bavlna a vlna až po hotový výrobok). Prespatie v oblasti Antalya s večerou (v prípade rezervovaného balíčka pôžitkov).

7. deň: Antalya
Dnes máme príležitosť navštíviť Antalyu, jedno z najkrajších miest tureckej riviéry. Mesto je chránené nádhernou horskou kulisou Tauru a nachádza sa tu bohatá vegetácia. Uvidíte napríklad symbol mesta, Yivli Minare, „rebrovaný“ minaret. Pri Kalekapisi, „Bráne pevnosti“, stojí hodinová veža na starej veži mestského opevnenia. Počas prechádzky mestom budete mať príležitosť na nákupy, najmä šperkov a koženého tovaru. Náš výlet zakončíme návštevou vodopádu Karpuzkaldran. Prenocovanie v oblasti Antalya s večerou (balíček pôžitkov).

8. deň: Návrat domov
Bohužiaľ, dnes je čas sa rozlúčiť. Náš autobus vás prepraví na letisko, odkiaľ odletíte späť do Prahy alebo Viedne.


Dôležité: Pre tento zájazd je vyžadovaný cestovný pas platný minimálne 6 mesiacov po návrate.

Cena nezahŕňa: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné výdavky. Prípadné sprepitné pre vodiča a miestneho sprievodcu. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Cestovné poistenie.

Poznámka: Nákup miestneho tovaru a služieb počas výletov závisí na Vašom vlastnom uvážení. Zmena hotela alebo programu nie je plánovaná, zostáva však vyhradená. Rezervácie prebiehajú podľa obsadenosti termínov. Minimálny počet účastníkov na termín je 20 osôb. O zrušení termínu z dôvodu nenaplnenia minimálneho počtu účastníkov bude zákazník informovaný najmenej 5 týždňov pred odjazdom. Ak bude zájazd zrušený z dôvodu nenaplnenia minimálnym počtom účastníkov, zákazník nemá nárok na úhradu nákladov vzniknutých v súvislosti s plánovanými prehliadkami (napr. samostatne zakúpené vstupenky).

Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy alebo Viedne do Istanbulu
  • 1 kus batožiny max. 20 kg na cestujúceho 1 kus príručnej batožiny max. 8 kg
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť na letisko
  • ZADARMO! - Parkovanie pre osobné vozidlo na letisku počas celej doby cesty (1 x na rezerváciu), nutné hlásiť vopred
  • 7 nocí vo vybraných 4* hoteloch počas okružnej cesty
  • 7x raňajky v hoteli
  • ZADARMO! Balíček pôžitkov: 7x večera v hoteli/reštaurácii v hodnote 199 €
  • Let z Antalye do Prahy / Viedne
  • Česky hovoriaci sprievodca po celú dobu zájazdu


5 výletov v cene:

  • Istanbul kúzelná metropola na dvoch kontinentoch!
  • Pergamon – Kusadasi!
  • Efez – Pamukkale!
  • Hierapolis – Antalya!
  • Prehliadka Antalye!

Odporúčame:

  • Kulturní balíček: Istanbul – fascinujúca plavba na Bosporu!, vstupné do Hagia Sofia




vodopád Karpuzkaldiran


Antalya


Antalya Pamukkale