Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK091". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2025 CHN Yangtze     
    Dvoulůžkový pokoj s letem z Prahy,
    Základná cena 4 * hotely vrátane raňajok

    • 25.10.2025 - 07.11.2025 (14 dní)
      1.998 EUR za osobu
      Zľava: -13%
      Vybrať termín  
      «
  • 2025 CHN Yangtze     
    Dvoulůžkový pokoj s letem z Vídně,
    Základná cena 4* hotely vrátane raňajok

    • 25.10.2025 - 07.11.2025 (14 dní)
      2.108 EUR za osobu
      Zľava: -12%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Príchod do Šanghaja!
Cestujte pohodlne vlastným autom na letisko. Parkovanie na celú dobu cesty už za Vás zaplatila spoločnosť NIKAL! Nutné nahlásiť pri rezervácii. Vyrážame smerom na východ z Prahy alebo Viedne do Šanghaja, kde Vás čaká pohodový príchod skoro ráno nasledujúceho dňa.

2. deň: Príchod do Šanghaja: (v základnej cene)
Na letisku Vás srdečne privíta sprievodca. Po vybavení vstupných formalít začíname s naším programom. Navštívime ulice Bund a Nanjing. (*len pri lete z Viedne). Bund v Šanghaji je historická nábrežná promenáda pri rieke Huangpu, známa svojou impozantnou siluetou mesta. Nanjing Road je rušná obchodná ulica, ktorá prechádza srdcom mesta. Tieto dve miesta zosobňujú kultúrnu a ekonomickú rozmanitosť Šanghaja a sú obľúbenými cieľmi turistov. Zatiaľ čo Bund predstavuje dedičstvo koloniálnej minulosti, Nanjing Road symbolizuje modernú dynamiku Šanghaja s množstvom obchodov, reštaurácií a zábavných možností. Spoločne ponúkajú fascinujúci pohľad na vývoj a rozmanitosť tohto vzostupujúceho veľkomesta. Nasleduje transfer do hotela v Šanghaji, kde strávime nasledujúce 3 noci. Večera (v prípade rezervovaného balíčka pôžitkov).

3. deň: Šanghaj - Yuyuan záhrada a chrám Jade Buddha (kultúrný balíček)
Dnes je Váš voľný deň alebo s nami v rámci kultúrneho balíčka môžete podniknúť objavnú cestu po Šanghaji. Ako prvé navštívime Jade Buddha Temple. Jade Buddha Temple v Šanghaji je pôsobivý budhistický chrám s dvoma sochami Buddhu z nefritu, ktoré sú cennými duchovnými artefaktmi. Toto posvätné miesto vyžaruje pokojnú atmosféru a priťahuje veriacich, aj turistov. Potom zamierime do Yuyuan záhrady. Tento historický čínsky záhradný komplex ohromuje nádhernými rybníkmi, pavilónmi a záhradami. Ako kultúrna pamiatka priťahuje návštevníkov z celého sveta a ponúka pohľad do tradičného umenia čínskej záhradnej architektúry. Na záver dňa navštívime bývalú Francúzsku štvrť v Šanghaji. Je známa ako "Tianzifang" a je to očarujúca, historická štvrť s dlaždenými uličkami, butikmi, kaviarňami a umeleckými galériami. Miesto kombinuje francúzsky koloniálny šarm s modernou kreativitou a je obľúbené nanákupy. Večera (v rámci balíčka pôžitkov) v hoteli a prespanie.

4. deň: Zhujiajiao - Vodné mesto (kultúrný balíček)
Po raňajkách sa vydáme do Zhujiajiao (v rámci kulturného balíčka). Zhujiajiao je malebná, historická vodná dedina neďaleko Šanghaja. S viac ako 1 700 rokmi histórie ponúka dobre zachované kanály, mosty a tradičné stavby. Turisti si môžu užiť idylickú krajinu, starobylé chrámy a remeselné suveníry. Dedina je preslávená svojimi vodnými cestami, vďaka ktorým je niekedy prezývaná "Benátky Východu", a ponúka jedinečný pohľad na čínsku kultúru a históriu. Poobede sa vrátime do hotela, večera (v rámci balíčka pôžitkov) a prespatie.

5. deň: Šanghaj - Yichang (v základnej cene)
Dnes sa lúčime so Šanghajom. Ďalšia etapa našej cesty začína vlakom! Po raňajkách odchádzame rýchlovlakom do Yichangu. To je samo o sebe zážitok. Na palube vlaku sú všetky vymoženosti, ktoré moderná vlaková jazda ponúka. Po príchode do Yichangu sa presunieme na nábrežie a na palubu našej výletnej lode. Nasledujúce 4 noci strávite na palube plávajúceho hotela.

6. deň: Yangtze - Tri rokliny (v základnej cene)
Na palube na Vás čakajú vynikajúce raňajky. Potom sa vydáme k priehrade Tri rokliny na rieke Yangtze’. Tri rokliny sú najväčšou vodnou elektrárňou na svete. Priehrada vytvára obrovskú nádrž a vyrába obnoviteľnú energiu. Toto monumentálne dielo je jedným zo symbolov Číny. Večera na lodi a prespanie.

7. deň: Yangtze - Prítok rieky Shennong / Goddess (v základnej cene)
Dnes sa vyberieme na výlet k jednému z prítokov rieky Yangtze. Podľa toho, na akej lodi sa nachádzate, navštívime buď rieku Shennong alebo Goddess. Rieka Shennong je známa svojou malebnou krásou. Prepletá sa nádhernými tiesňavami a bujnou krajinou. Shennong, alebo "Rieka bohyne," je scenicky impozantná vodná cesta v Číne. Je obklopená majestátnymi horami a bujnou vegetáciou a ponúka výhľadové plavby loďou a túry po okolí. Večera na lodi a prenocovanie.

8. deň: Yangtze - Hora Shuanggui (v základnej cene)
Po raňajkách sa dnes vyberieme na horu Shuanggui. Shuanggui je impozantná hora v južnej Číne, známa pre svoju malebnú krajinu a kultúrny význam. Ponúka majestátne vrcholy, starobylé chrámy a zelené lesy, ktoré pritiahnu turistov a milovníkov prírody. Ako duchovné miesto spája budhizmus a taoizmus a je dôležitým pútnickým miestom. Hora Shuanggui poskytuje nielen dych vyrážajúce výhľady, ale tiež nahliadnutie do bohatej kultúrnej a duchovnej histórie Číny. Večera na lodi a prenocovanie.

9. deň: Yangtze - Xi'an: (v základnej cene)
Dnes dorazíme do Čchung-čchingu a po raňajkách opúšťame náš plávajúci hotel. Potom sa presunieme na stanicu a vlakom pokračujeme do Xi'anu. Tu strávime jednu noc. Váš čínsky sprievodca Vám rád pomôže nájsť miestnu reštauráciu.

10. deň: Xi'an - Terakotová armáda (kultúrný balíček)
Po raňajkách si môžete Xi'an preskúmať na vlastnú päsť alebo sa môžete vybrať s naším sprievodcom k Terakotovej armáde (v rámci kultúrneho balíčka). Skladá sa z tisícov hlinených bojovníkov v životnej veľkosti, koní a zbraní, ktoré predstavujú armádu prvého čínskeho cisára Čchin Š'chuang-tiho. Tento fascinujúci objav zo 70. rokoch je súčasťou svetového dedičstva UNESCO. Terakotová armáda ponúka pohľady do histórie, umenia a kultúry starovekej Číny. Je to majstrovské dielo minulosti a okno do ríše Stredoa. Potom si ideme vyfotit impozantný historický mestský obranný múr Si-anu. Večera (v rámci balíčka pôžitkov) a prespanie v Xi'ane!

11. deň: Peking: Letný palác (v základnej cene)
Najprv sa z nádražia presunieme do hotela, kde na nás čakajú raňajky. Potom vás pozývame na návštevu Letného paláca v Pekingu. Letný palác, známy tiež ako Yiheyuan, je impozantné cisárske sídlo s umelecky spracovanými záhradami, jazerami a historickými palácmi. Ako miesto svetového kultúrneho dedičstva UNESCO je odrazom čínskeho záhradného umenia a histórie. Tu môžete obdivovať nádhernú architektúru, prechádzať sa popri jazere Kunming a preskúmavať bohatý kultúrny význam tohto miesta. Letný palác je oknom do čínskej imperiálnej éry a dychberúcim svedectvom o jej bohatej minulosti. V rámci balíčka požitkov sa dnes vydáme na kulinársky vrchol cesty! Navštívime reštauráciu, kde ochutnáme slávnu pekingskÚ kačku. Prenocovanie v Pekingu.

12. deň: Peking - Veľký čínsky múr (kultúrný balíček)
Dnes máte voľný deň. Voliteľne sa môžete po raňajkách pripojiť k návšteve symbolu Číny, Veľkého čínskeho múru (zahrnuté v kultúrnom balíčku). Tento 21 196 km dlhý múr je považovaný za najväčšie stavebné dielo na svete - dokonca aj z vesmíru je viditeľná ako dlhá línia, ktorá sa tiahne naprieč väčšinou dnešnej Číny. Z hradieb a strážnych veží sa naskytá jedinečný výhľad na okolitú krajinu. Späť v Pekingu si urobíme fotostopku pri Národnom štadióne (Ptáčie hniezdo), ktorý sa nachádza v Olympijskom parku v Pekingu a bol miestom konania olympijských hier. Večera v hoteli a prespanie.

13. deň: Zakázané mesto a Chrám nebies (kultúrny balíček)
Po raňajkách dnes navštívime Zakázané Mesto a Chrám nebies (kultúrny balíček). Do revolúcie v roku 1911 tu žili a vládli čínski cisári z dynastií Ming a Čching. Bežnému obyvateľstvu bol vstup zakázaný - odtiaľ pochádza názov Zakázané Mesto. V roku 1987 bolo UNESCOM vyhlásené za svetové kultúrne dedičstvo. Potom navštívime Chrám nebies, známy tiež ako Tiantan, ktorý je vynikajúcim príkladom čínskej chrámovej architektúry a symbolizuje nebo. Bolo to miesto, kde čínski cisári vykonávali rituály za úrodu. Najmä Hala obety úrody je veľmi pôsobivá. Chrám nebies je majstrovským dielom čínskej kultúry a histórie a významnou pamiatkou v Pekingu. Večer vás autobus prepraví na pekingské letisko, odkiaľ odletíte späť do Prahy/Viedne.

14. deň: Návrat do Prahy / Viedne
Uvoľnite sa na nočnom lete z Pekingu do Prahy alebo Viedne, kým sa s jedinečnými zážitkami a spomienkami ráno dostanete do Prahy / Viedne.

Dôležité: Na túto cestu potrebujete platný cestovný pas, ktorý musí byť platný ešte aspoň 6 mesiacov po začiatku spätného letu! Budete potrebovať vízum.

Cena nezahrňuje: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné náklady. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné sprepitné pre vodiča a miestneho sprievodcu. Sprepitné na lodi cca 150 RMB (Čínsky jüan) je splatné pri odbavení na palubu..
     
Poznámka: Zmeny v oblasti letu, hotelov a programu nie sú plánované, zostávajú však vyhradené. Realizácia zájazdu je podmienená dosiahnutím minimálneho počtu 30 účastníkov. O zrušení zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov bude zákazník informovaný najneskôr 5 týždňov pred jeho začiatkom. Pri zrušení zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov, nemá zákazník právo na náhradu nákladov, ktoré v súvislosti s plánovaným zájazdom vynaložil (napríklad samostatne zakúpené letenky).

Cena zájezdu zahŕňa:

  • Let z Prahy alebo Viedne do Šanghaja a z Pekingu späť do Prahy alebo Viedne
    1. 1 kus batožiny max. 20 kg na cestujúceho
    2. 1 kus príručnej batožiny max. 8 kg
    3. Bezplatný check-in na letisku
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť na letisko
  • ZADARMO! - Parkovanie pre osobné vozidlo na letisku počas Vašej cesty (1 x na rezerváciu), nutné hlásiť vopred
  • 6 nocí vo vybraných 4* hoteloch vrátane raňajok
  • 4 noci na kvalitnej 4* výletnej lodi (Victoria Cruises – Victoria Anna - alebo podobná)
  • Plná penzia počas plavby
  • Jazda vlakom zo Šanghaja do Yichangu
  • Jazda vlakom z Čchung-čchingu do Xi’anu
  • Nočný vlak z Xi’anu do Pekingu (vo štvorlôžkových kabínkach)
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu


Odporúčame:

  • Kulturný balíček (balíček výletov)
  • 5x večera v hoteli/reštaurácii počas okružnej cesty (deň 2-4, 10. deň a 12. deň) a tradičná večera Pekingská kačka (deň 11.)
  • Víza (možnosť sprostredkovania CK Nikal)
  • Komplexné cestovné poistenie


5 výletov v cene:

  • Bund Promenáda & Nanjing Road
  • Priehrada Tri tiesňavy
  • Prítok rieky Shennong
  • Hora Shuanggu
  • Letný palác




Rieka Yangtze


Peking - Zakázané mesto


Svetoznáma - Terakotová armáda