Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK091". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2025 IND – India Divy Rádžasthánu     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Prahy,
    Základná cena 3* a 4* hotely s raňajkami

    • 23.04.2025 - 06.05.2025 (14 dní)
      1.798 EUR za osobu
      Zľava: -25%
      Vybrať termín  
      «
  • 2025 IND – India Divy Rádžasthánu     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Vídně,
    Základná cena 3* a 4* hotely s raňajkami

    • 23.04.2025 - 06.05.2025 (14 dní)
      1.808 EUR za osobu
      Zľava: -25%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Odlet do Dillí
Cestujte pohodlne na letisko vlastným autom. Parkovacie miesto na letisku na celý čas Vašej cesty pre Vás zabezpečíme (nutné oznámiť pri rezervácii). Odlietame z Prahy alebo Viedne do Dillí, kam dorazíte na druhý deň v ranných hodinách.

2. deň: Prílet do Dillí
Náš sprievodca Vás srdečne privíta na letisku. Po vstupných formalitách nasleduje cesta do hotela v Dillí, kde Vás čakajú raňajky. Potom vyrážame na cestu za poznaním. Ideme na okružnú jazdu po Novom Dillí. Červené pieskovcové mauzóleum cisára Humayuna je jedným z klenotov mughalskej architektúry v Indii. Stavba 73 metrov vysokého Kutub Minar, najvyššieho minaretu na svete, začala v roku 1193. Železný stĺp je starý asi 1600 rokov a napriek svojmu veku odoláva hrdzaveniu. Pokiaľ čas dovolí, navštívime Connaught Place, obchodné centrum postavené v roku 1931. Nájdete tu mnoho obchodov v koloniálnom štýle a reštaurácií s kolonádami. Ubytovanie v okolí Dillí (hotel Ashok Country Resort alebo srovnateľný). Večera (v rámci balíčku pôžitkov) a prenocovanie.

3. deň: Delhi - Mandawa
Po raňajkách nás čaká presun do Mandawy (cca 280 km/6 hodín). Ubytujte sa v hoteli. Popoludní nasleduje prehliadka mesta. Mandawa bola založená v polovici 18. storočia a je známa svojimi budovami Háveli, teda súdnymi vilami, ktoré majú historický význam. Niektoré z najznámejších sú Binsidhar Chokhan, Newatia a Gulab Rai Ladia Havel. Binsidhar Newatia Haveli sa tiež môže pochváliť zaujímavými obrazmi. V Gulab Rai Ladia Haveli sa nachádzajú erotické umelecké diela (väčšina z nich je zakrytá). Večera (balíček pôžitkov) vo Vašom hoteli (Aangan Resort alebo srovnateľný) a prenocovanie.

4. deň: Mandawa - Bikaner
Odhlásime sa z hotela a čaká nás výlet do Bikaneru (cca 195 km/5 hod.). Bikaner založil v roku 1488 Rao Bikaji, syn kráľa Jodhpuru v severnom Rádžastháne. Návštevníkov tu vítajú nádherné paláce, svätyne a pevnosti. Impozantnú pevnosť Junagarh postavil Raja Rai Singh a vo svojej histórii nebola nikdy dobytá. Pevnostný komplex zahŕňa 37 malebných palácov, 7 kilometrov hradieb, 2 brány a 37 bášt. Objavovanie Camel Research Farm, založenej v roku 1984, asi 15 km od Bikaneru, je nezabudnuteľným zážitkom. Nachádzajú sa tu aj stajne, kde je možnosť odviezť sa na ťave alebo ochutnať zmrzlinu z ťavieho mlieka. Ubytovanie v okolí Bikanera. Večera (balíček pôžitkov) a prenocovanie v hoteli (Heritage Resort alebo srovnateľný).

5. deň: Bikaner - Jodhpur
Po raňajkách vyrážame smer Jodhpur (cca 265 km/5,5 hodiny). Cestou zastavujeme v Deshno. Tu stojí takmer 600 rokov starý Karni Mata alebo Krysí chrám, postavený na počesť bohyne Karni Mata. Pokračujeme do Jodhpur, jedného z najväčších miest Rádžasthánu pri bráne do púšte Thar. Založil ju v roku 1459 Rao Jodha. Hovorí sa mu tiež Modré mesto kvôli jeho modro sfarbeným domom. Po príchode je voľný program. Ubytovanie v okolí Jodhpur (Rezidencia Fern alebo srovnateľný). Večera (balíček pôžitkov) a prenocovanie.

6. deň: Jodhpur
Dnes preskúmame pamiatky Jodhpuru. Navštívime pevnosť Mehrangarh postavenú z červeného pieskovca. Jeho rozloha je asi 1200 hektárov a na krajinu pozerá z kopca vysokého 122 metrov. Je tu mnoho palácov a pôsobivých nádvorí. Navštívime Jaswant Thada, pamätník z bieleho mramoru z roku 1899. Vedľa veže s hodinami predávajú svoj tovar obchodníci z bazáru Sadar. Tu stojí za to navštíviť mnoho malých obchodíkov a úzkych uličiek. Ubytovanie v okolí Jodhpur. Tu máte možnosť Jeep výletu - Bishnoi (k rezervácii na mieste). Bishnoi je náboženská sekta, ktorej stúpenci sa riadia 29 pravidlami stanovenými Guru Jambheshwar Ji v roku 1485. Dôležitými zásadami sú jednoduchosť, čisté a zelené prostredie a voľne pobehujúce zvieratá. Dediny sú ľahko rozpoznateľné a usporiadané podľa týchto hodnôt. Večera (balíček pôžitkov) a prenocovanie.

7. deň: Jodhpur - Udaipur
Dnes je naším cieľom Udaipur (cca 285 km/6 hodín). Cestou sa zastavujeme v Ranakpure pri chrámovom komplexe Jain, ktorý bol postavený v 15. storočí z bieleho mramoru vo výške 600 metrov. Potom pokračujeme na našej ceste do Udaipuru. Udaipur je rozprávkové, romantické jazerné mesto, nazývané aj Benátky východu. Nachádza sa v blízkosti zelených kopcov Aravalli. Pripomína svet rozprávok s početnými prírodnými i umelými jazerami, pevnosťami, palácmi, záhradami a svätyňami. Ubytovanie v okolí Udaipuru. Večera (balíček pôžitkov) a prenocovanie v hoteli (Hotel Yois alebo srovnateľný).

8. deň: Udaipur
Dnes sa vydáme na prehliadku mesta Udaipur. Mestský palác je komplex, ktorého stavba trvala niekoľko storočí. Sahelion Ki Bari je nádherná záhrada s fontánami a mramorovými slonmi, ktorú vytvoril Sangram Singh pre svoju dcéru a dvoranov. Pozrieme si Jagdish Temple. Hinduistická svätyňa je jednou z najväčších a najkrajších v Udaipure. Stavba začala v roku 1651. Návrat do hotela. Tu máte možnosť večernej plavby (k rezervácii na mieste) po jazere Pichola, obklopenom kopcami, palácmi a kostolmi. Paláce týčiace sa na ostrovoch Jag Niwas a Jag Mandir ponúkajú výhľad na vodu ako z perál. Večera (balíček pôžitkov) a prenocovanie v hoteli.

9. deň: Udaipur-Jaipur
Prejazd do Džajpuru (cca 392 km/7,5 hod.). Zvyšok dňa je voľný program. Ukážka varenia s večerou (v rámci bolíčku pôžitkov). Môžeme sa naučiť tajomstvo rádžastánskej kuchyne a získať praktické skúsenosti. Ubytovanie v okolí Jaipuru (Park Ocean alebo srovnateľný).

10. deň: Jaipur
Džajpur je hlavné a najväčšie mesto štátu Rádžasthán. Ružové mesto získalo svoju prezývku kvôli výraznej farbe svojich budov. Dnes je táto polopúštna metropola so štyrmi miliónmi obyvateľov významným obchodným a kultúrnym centrom. V štáte je mnoho pevnostných palácov, o ktorých sa verilo, že predstavujú moc kráľa. Jednou z nich je hrdá pevnosť Amber, ktorá pozerá na krajinu zo skalnatých hôr a je 11 km od Jaipuru. Jeho súčasťou sú Jag Mandir (Sieň víťazstva) a Sheesh Mahal, teda Palác zrkadiel - v tejto miestnosti svieti sklo na všetkých štyroch stenách a na strope. Popoludní nás očarí krása mestského paláca, bývalé kráľovské sídlo. Komplex kombinuje prvky štýlu Rajput a Mughal. Observatórium Jantár Mantar bolo postavené v 18. storočí. Dávame si fotografickú pauzu u Hawa Mahal, dominanty mesta. Dámy z háremu mohli zostať skryté v päťposchodovom paláci z ružového pieskovca a sledovať dianie na ulici. Návrat do hotela. Večera (balíček pôžitkov) a prenocovanie.

11. deň: Jaipur - Agra
Prejazd do Agry (cca 220 km/5 hod.). Našou prvou zastávkou je Chand Baori (Stepwell) v dedine Abhaneri, jednej z najstarších a najobľúbenejších atrakcií v Rádžastháne. Bol postavený v 9. storočí nášho letopočtu kráľom Chandou z dynastie Nikumbha. Chand Baori, jedna z najväčších studní na svete, bola postavená tak, aby zachytávala dažďovú vodu počas veľkých such a poskytovala miesto na odpočinok od intenzívnej horúčavy. Našou ďalšou zastávkou je Fatehpur Sikri (svetové dedičstvo UNESCO), čo je asi 40 kilometrov od Agry. Staviteľom mesta bol v roku 1569 Shah Akbar, ktorý ho tiež používal ako svoje hlavné mesto. Kedysi prosperujúce miesto sa však kvôli Akbarovmu odchodu a nedostatku vody pomaly menilo na mesto duchov. Jeho architektúre dominuje červený pieskovec. Príchod do Agry, veľkého mesta na brehu rieky Jamuna, ktoré slúžilo ako hlavné mesto mughalských vládcov. Červená pevnosť sľubuje večnú pamiatku. Polkruhový palácový komplex je obohnaný 20 metrov vysokými múrmi a vodnou priekopou. Medzi červenými pieskovcovými múrmi žili veľkí vládcovia. Pri pohľade na rieku Jamunu, symbol nadčasovej veľkosti, a len 2,5 kilometra vzdialený Tádž Mahal máme pocit, akoby sme spadli do sveta kúziel a indických rozprávok. Je tu mnoho sofistikovaných budov vrátane Moti Masjid, Khaas Mahal atď. Pre milovníkov jedla, ktorí si radi vychutnávajú chute naplno, je tu Agra Food Trail (na rezerváciu na mieste). Táto prehliadka, trvajúca približne 2 až 3 hodiny, je gurmánskym dobrodružstvom po meste Agra. Ubytovanie v okolí Agry (Avalon Palam alebo srovnateľný). Večera (balíček pôžitkov) a prenocovanie.

12. deň: Agra - Dillí
Ešte pred raňajkami, skoro ráno, sa splní sen mnohých z nás: máme možnosť obdivovať jednu z najznámejších a najmajestátnejších stavieb sveta, Tádž Mahal (v piatok zatvorené). Názov tohto monumentálneho pomníka znamená „koruna palácov“ a uchováva spomienku na bezprecedentnú lásku. Shah Jahan bol tak zdrvený smrťou svojej obľúbenej manželky, že pre ňu nechal v rokoch 1632 až 1653 postaviť mauzóleum. Svitanie je ideálny čas na návštevu jedného z klenotov svetového dedičstva UNESCO. Skoré svetlo a prvé slnečné lúče zahaľujú komplex budov do opálového závoja a odraz Tádž Mahalu žiari brilantnými riešeniami a dokonalými proporciami v jemných farbách na jazere pred ním. Návrat do hotela, potom raňajky. Opustíme hotel a prejdeme do Dillí (cca 204 km/4,5 hod.). Ubytovanie v okolí Dillí (Ashok Country Resort alebo srovnateľný).

13. deň: Staré a Nové Dillí
V Starom Dillí nám o minulosti rozpráva Raj Ghat, pamätník na počesť Mahátmu Gándhího. Míňame Červenú pevnosť z červeného pieskovca (svetové dedičstvo UNESCO). Naproti pevnosti je Jama Masjid, jedna z najväčších mešít v Indii. Korene nákupnej štvrte Chandani Chowk siahajú až do roku 1648. Tam žasneme nad veľkým výberom tovaru, od ovocia a korenia až po starožitnosti a moderné produkty. Ďalej uvidíme Jama Masjid, jednu z najväčších mešít v Indii. Neskôr ideme do Nového Dillí. Míňame Rashtrapati Bhavan, prezidentské sídlo. V budovách sekretariátu sídlia vládne aktivity. Rajpath, hlavná dopravná tepna, pôsobí impozantným dojmom. Bránu Indie tvorí víťazný oblúk a pripomína hrdinské mŕtve krajiny.
Taktiež nás čaká jazda rikšou ulicami Chandani Chowk sľubuje nezabudnuteľný zážitok (v rámci kultúrneho balíčku). Skutočný pocit zo života v Indii môžeme zažiť zblízka: chodci ponáhľajúci sa medzi rikšami, ručne ovládané vozíky vytvárajú tisícfarebný, živý, neuveriteľný sprievod. Návrat do hotela a večera na rozlúčku (balíček pôžitkov).

14. deň: Spiatočná cesta do Prahy/Viedne
Čas rozlúčiť sa s Indiou. Skoro ráno Vás autobus bezpečne dovezie na letisko v Dillí, odkiaľ sa vydáte na cestu domov.


Dôležité: Na túto cestu potrebujete platný cestovný pas, ktorý musí byť platný ešte aspoň 6 mesiacov po začiatku spiatočnej cesty! Ďalej budete potrebovať vízum. Vízum nie je zabezpečované zo strany CK Nikal, každý klient si ho musí individuálne vybaviť na vlastné náklady.

Cena nezahŕňa: Možné miestne a pobytové dane v hoteli. Osobné náklady. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné prepitné pre vodiča a miestneho sprievodcu. Cestovné poistenie.
     
Poznámka: Zmeny v oblasti letu, hotelov a programu nie sú plánované, avšak zostávajú vyhradené. Realizácia zájazdu je podmienená dosiahnutím minimálneho počtu 20 účastníkov. O zrušení zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov bude zákazník informovaný najneskôr 5 týždňov pred jeho začiatkom. Pri zrušení zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov, nemá zákazník právo na náhradu nákladov, ktoré v súvislosti s plánovaným zájazdom vynaložil (napríklad samostatne zakúpené letenky).

Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy alebo Viedne do Dillí a späť
    1. 1 batožina max. 20 kg na cestujúceho
    2. 1 kus príručnej batožiny maximálne 8 kg
    3. Odbavenie na letisku zadarmo!
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť na letisko
  • ZADARMO! Parkovacie miesto na letisku po celý čas zájazdu (1x na rezerváciu, nutné ohlásiť vopred)
  • 12 nocí vo vybraných hoteloch strednej kategórie vrátane raňajok
  • Balíček pôžitkov ZADARMO: 10 x večera v hoteli/reštaurácii, 1x kurz indickej kuchyne a 1x rozlúčková večera - posledný večer v Dillí
  • Česky hovoriaci sprievodca po celý čas zájazdu   


Odporúčame:

  • Kultúrny balíček: Všetky vstupy do pamiatok počas prehliadky, Jazda rikšou po Starom Dillí
  • Bishnoi - Jeep výlet (výlet k rezervácii na mieste)
  • Plavba loďou v Udaipure (výlet k rezervácii na mieste) 
  • Agra Food Trail (výlet k rezervácii na mieste)
  • Komplexné cestovné poistenie


12 výletov v cene:

  • 12 výletov zahrnutých v programe (viď itinerár cesty, bez vstupného)



Nové Dillí


Tádž Mahal


Jodhpur



Palác Hawa Mahal



Pevnosť Nagaur Fort



Miestne špeciality