Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK091". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2025 GR Crete The Mystic Island     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Prahy,
    Základná cena 3* a 4* hotely s raňajkami

    • 27.04.2025 - 04.05.2025 (8 dní)
      998 EUR za osobu
      Zľava: -36%
      Vybrať termín  
      «
  • 2025 GR Crete The Mystic Island     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Vídně,
    Základná cena 3* a 4* hotely s raňajkami

    • 27.04.2025 - 04.05.2025 (8 dní)
      988 EUR za osobu
      Zľava: -36%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Prílet do Heraklionu
Cestujte pohodlne na letisko vlastným vozidlom. Parkovacie miesto na letisku na celý čas Vašej cesty pre Vás zabezpečíme (nutné oznámiť pri rezervácii). Štartujeme z Prahy/Viedne do Heraklionu. Náš sprievodca Vás srdečne privíta na letisku a odprevadí Vás do hotela Palmera Beach. Večera, ak ste si rezervovali balíček pôžitkov a nocľah.

2. deň: Agios Nikolaos a olivovníky (v základnej cene)
Užite si ráno s lahodnými krétskymi raňajkami. Dnešná prehliadka začína návštevou jednej z najlepších tovární na výrobu olív na ostrove, kde budete mať jedinečnú príležitosť vidieť, ako sa na Kréte vyrába slávne „tekuté zlato“ – olivový olej. Miestni odborníci Vás zoznámia s celým procesom výroby, od zberu olív až po lisovanie oleja. Môžete vidieť a dozvedieť sa, ako boli tradičné postupy zachované a zdokonalené modernou technológiou. Samozrejmosťou je aj ochutnávka olivového oleja, kde môžete ochutnať rôzne odrody a pocítiť ich jedinečnú arómu. Po náučnej prehliadke sa vydáme do mestečka Agios Nikolaos, známeho svojou pokojnou atmosférou a malebnou krásou. Tu si môžete urobiť krátku pauzu, prechádzať sa pôvabnými uličkami a kochať sa výhľadmi na mesto. Agios Nikolaos je tiež známy krásnym prístavom, kde môžete obdivovať modré more a užiť si pokojné chvíle v jednej z miestnych kaviarní. Po prehliadke mesta a odpočinku je čas vrátiť sa do hotela. Večera (balíček pôžitkov) a prenocovanie v hoteli.

3. deň: Kláštor Arkadi, keramika a Rethymno (kultúrný balíček)
Dnešný deň máte voľný alebo sa s nami po výdatných raňajkách môžete vydať do dediny Margaritesv rámci kultúrneho balíčku), ​​ktorá je vďaka prírodným náleziskám hliny od pradávna známa keramickým umením. V miestnom ateliéri objavíte tajomstvo tohto umenia a výrobných techník krétskych hrnčiarov. Pokračujeme v ceste do kláštora Arkadi, ktorý sa nachádza vo vnútrozemí juhovýchodne od Rethymnonu. Kláštor je pamätníkom boja Grékov za slobodu proti tureckej nadvláde. Počas benátskej nadvlády sa kláštor Arkadi stal jedným z najbohatších náboženských centier v regióne. V kláštore žilo asi 300 mníchov, ktorí sa venovali duchovnej činnosti a kláštornej domácnosti. Bohatstvo a vplyv kláštora viedol k výraznému kultúrnemu a náboženskému vplyvu, ktorý sa dodnes odráža v jeho architektúre a umení. Potom sa vydáme smerom k mestu Rethymno. V Rethymne nás čaká očarujúca krátka prehliadka mesta, pri ktorej môžeme objaviť historické skvosty a nezabudnuteľné výhľady. Prejdite sa okúzľujúcimi úzkymi uličkami, obdivujte nádherné architektonické detaily a dýchajte históriou. Napokon sa dostávame do krásneho prístavu, kde si môžete vychutnať malebné výhľady a prímorskú atmosféru, ktorá Vás vráti v čase. Večera (balíček pôžitkov) a prenocovanie v hoteli.

4. deň: Chania: Najkrajšie mesto na Kréte! (v základnej cene)
Po lahodných raňajkách sa vydávate do Chanie. Začnite svoju cestu za poznaním prechádzkou pozdĺž severozápadného pobrežia, ktoré Vás zavedie do Chanie, bývalého hlavného mesta Kréty a pravdepodobne najkrajšieho mesta na ostrove. Chania očarí svojím historickým a kultúrnym bohatstvom, kde každý roh ulice má svoj vlastný príbeh. Prejdite sa úzkymi krivolakými uličkami stareho mesta plných farebných domov, útulných kaviarní a výloh remeselných výrobkov. Nechajte sa fascinovať históriou mesta, ktorá siaha až do minojského obdobia a pokračuje až do súčasnosti, odrážajúcej sa v architektúre a príbehoch miestnych ľudí. Krásna prístavná promenáda v benátskom štýle Vás pozýva, aby ste si užili výhľad na more a ochutnali čerstvé morské plody v jednej z prístavných kaviarní. Nádherný maják stojí v prístave a je jednou z dominánt mesta a ponúka skvelé možnosti fotografovania a prezerania. Počas dňa zistíte, že Chania je plná prekvapení a kúzelných okamihov, či už je to skrytý dvor s pomarančovníkmi alebo malé múzeum, ktoré rozpráva históriu mesta a ostrova. Urobte si čas a vychutnajte si každý okamih a nechajte sa Chaniou úplne očariť. Večera (balíček pôžitkov) a prenocovanie v hoteli.

5. deň: Lassithi – jaskyňa Dikteon (kultúrný balíček)
Dnešný deň máte voľný, samozrejme je tu však aj čo objavovať. Po výdatných raňajkách začíname naše dobrodružstvo a vydávame sa smerom k Lassith Plateau (v rámci kultúrneho balíčku), ​​ktorý sa nachádza vysoko v horách vo východnej časti ostrova, južne od mesta Malia. Už len jazda tam ponúka fascinujúce výhľady na prírodu a jazda po horských cestách poskytuje adrenalín aj tým, ktorí po horských cestách ešte nikdy nejazdili. Prvou zastávkou je mystická jaskyňa Psychro, kde sa podľa legendy narodil Zeus, otec bohov. Táto tajomná jaskyňa fascinuje svojou prírodnou krásou aj mytologickým významom a vracia nás do doby, keď bohovia boli súčasťou každodenného života. Ďalej prechádzame do malebnej dedinky Krasi. V tomto idylickom prostredí rastie impozantný platan s obvodom 18 metrov. Je považovaný za najväčší platan na Kréte a jeden z najväčších v Európe. V tieni stromu si môžeme užívať pokoj a krásu dediny a cítiť silu a históriu prírody. Večera (balíček pôžitkov) a prenocovanie v hoteli.

6. deň: Matala: Kúzlo pobrežného mesta Kréty (kultúrný balíček)
Po raňajkách vyrážame na vyhliadkovú jazdu, ktorá nám ponúka niekoľko pamiatok (v rámci kultúrneho balíčku). Cesta vedie cez úrodnú rovinu Messara, odkiaľ dorazíme do Mataly. Dedinka Matala sa nachádza na južnom pobreží Kréty, v krásnej zátoke Líbyjského mora. Napriek tomu, že je Matala krásna malá dedina s menej ako 100 stálymi obyvateľmi, je svetovo preslávená. Matala je známa svojou zvláštnou atmosférou a historickými jaskyňami vytesanými do skál pozdĺž pobrežia. Za svoju dobrú povesť vďačia predovšetkým hippies, ktorí tu žili koncom 60. a 70. rokov. Samotná pláž Matala je známa svojimi priezračnými vodami a zlatým pieskom, vďaka čomu je ideálnym miestom na oddych a vychutnanie si západu slnka. Oblasť Matala je navyše obľúbeným miestom na potápanie vďaka krištáľovo čistej vode a bohatému morskému životu. Užite si prechádzku malými uličkami dediny s mnohými obchodmi, kaviarňami a tavernami alebo jednoducho len relaxujte na pláži. Večera (balíček pôžitkov) a prenocovanie v hoteli.

7. deň: Palácový komplex Knossos a Heraklion (k rezervácii na mieste)
Dnešní den je věnován relaxaci. Program posledného dňa zájazdu je úplne na Vás. Sprievodca Vás rád vezme na výlet do Heraklionu (k rezervácii na mieste u Vášho sprievodcu). V hlavnom meste Kréty navštívime Archeologické múzeum, kde objavíme okrem iného nálezy z minojského kultúrneho dedičstva. Po návšteve múzea nás čaká prehliadka mesta, pri ktorej si môžeme užiť prechádzku okúzľujúcimi úzkymi uličkami a historickými pamiatkami Heraklionu. Potom máte voľný čas na prehliadku Heraklionu. Odporúčame navštíviť Koules, benátsku pevnosť v prístave, námestie Slobody, slávnu fontánu Morosini s levmi alebo ulicu Daidalos, kde je mnoho rôznych obchodov. V druhej polovici dňa pokračujeme k najvýznamnejšiemu archeologickému a historickému nálezisku na ostrove Kréta - paláci Knossos. V paláci sa zachovali nádherné fresky zobrazujúce prírodu, rituály a každodenný život, ktoré nás vracajú v čase o tisíce rokov späť. Nápadné sú tiež mohutné stĺpy a trónna sála, ktoré poskytujú pohľad na bývalú nádheru paláca. Palác Knossos je navyše známy legendou o Minotaurovi. Minotaurus bol napol človek a napol býk a žil v labyrinte pod palácom. Podľa legendy nariadil krétsky kráľ Minos postaviť tento zložitý labyrint, aby udržal Minotaura ako väzňa. Po vzrušujúcom dni v hlavnom meste Kréty sa vraciame do hotela, kde strávime poslednú noc. Večera (balíček pôžitkov).

8. deň: Spiatočná cesta
Po raňajkách máte ešte chvíľku voľna. V závislosti od doby letu Vás autobus odvezie na letisko, odkiaľ sa vydáme domov do Prahy alebo Viedne.


Dôležité: Na tento zájazd je vyžadovaný preukaz totožnosti alebo cestovný pas platný minimálne 3 mesiace po návrate.

Cena nezahŕňa: Možné miestne a pobytové dane v hoteli. Osobné náklady. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné prepitné pre vodiča a miestneho sprievodcu.

Poznámka: Nákup miestneho tovaru a služieb počas výletov je na vašom vlastnom uvážení. Zmeny v oblasti letu, hotelov a programu nie sú plánované, avšak zostávajú vyhradené. Realizácia zájazdu je podmienená dosiahnutím minimálneho počtu 20 účastníkov. O zrušení zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov bude zákazník informovaný najneskôr 5 týždňov pred jeho začiatkom. Pri zrušení zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov nemá zákazník právo na náhradu nákladov, ktoré v súvislosti s plánovaným zájazdom vynaložil (napríklad samostatne zakúpené letenky).

 

Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy / Viedne do Heraklionu a späť
  1. 1 batožina max. 20 kg na cestujúceho
  2. 1 príručná batožina max. 8 kg
  3. Odbavenie na letisku pri prepážke zadarmo!
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť
  • ZDARMA! Parkovacie miesto na letisku po celý čas zájazdu (1x na rezerváciu, nutné ohlásiť vopred)
  • 7 nocí v 4* hoteli Palmera Beach Hotel and Spa *
  • 7x raňajky formou bufetu v hoteli
  • Česky hovoriaci sprievodca po celý čas zájazdu


2 výlety v cene:

  • Agios Nikolaos a olivovníky
  • Chania - Najkrajšie mesto na Kréte


Odporúčame:

  • Kultúrny balíček: Kláštor Arkadi, keramika a Rethymno, Lassithi – jaskyňa Dikteon, Matala: Kúzlo pobrežného mesta Kréty!
  • Palácový komplex Knossos a Heraklion (výlet k rezervácii na mieste)
  • Balíček pôžitkov: 7x večera v hoteli
  • Komplexné cestovné poistenie

 



Kréta


Rybárska loď


Miestny bazár