-
2025 Slovensko Turčianske TepliceDvoulůžkový pokoj,
Základná cena vč. ubytovanie + raňajky + 10 procedúr
-
Vybrať termín«
-
Vybrať termín«02.02.2025 - 08.02.2025 (7 dní)558 EUR za osobuZľava: -38%
-
09.02.2025 - 15.02.2025 (7 dní)578 EUR za osobuZľava: -37%
-
16.02.2025 - 22.02.2025 (7 dní)598 EUR za osobuZľava: -36%
-
11.05.2025 - 17.05.2025 (7 dní)718 EUR za osobuZľava: -31%
-
01.06.2025 - 07.06.2025 (7 dní)738 EUR za osobuZľava: -30%
-
08.06.2025 - 14.06.2025 (7 dní)748 EUR za osobuZľava: -30%
-
15.06.2025 - 21.06.2025 (7 dní)748 EUR za osobuZľava: -30%
-
07.09.2025 - 13.09.2025 (7 dní)698 EUR za osobuZľava: -32%
-
14.09.2025 - 20.09.2025 (7 dní)688 EUR za osobuZľava: -32%
-
28.09.2025 - 04.10.2025 (7 dní)658 EUR za osobuZľava: -33%
-
19.10.2025 - 25.10.2025 (7 dní)628 EUR za osobuZľava: -35%
-
Teplé pramene sa prvýkrát spomínajú v dokumentoch v tejto
oblasti v 13. storočí. Udáva sa, že v roku 1423 sa tu kúpal
kráľ Zigmund Luxemburský.
Dnes sa tu liečia choroby pohybového ústrojenstva, urologické,
kožné a gynekologické choroby. Zo zeme vystupuje sedem prameňov
s prietokom až 30 l/s a teplotou medzi 38° a 47,5°C.
Areál kúpeľov sa rozprestiera v južnej časti mesta a pozostáva z
niekoľkých kúpeľných budov. Veľký, pamiatkovo chránený
kúpeľný park sa rozprestiera cez 2 km až po Dolnú Štubňu.
1. deň:
Ubytovanie je zabezpečené v 3* hoteli
Veľká Fatra v idylickom kúpeľnom meste Turčianske Teplice. Po ubytovaní v hotelových izbách máte možnosť ešte pred večerou
absolvovať prechádzku po okolí hotela.
2. deň:
Po vydatnej raňajkách formou bufetu môžete absolvovať vstupnú prehliadku
s odborným zdravotníckym personálom, ktorý pre vás pripravil
vhodné kúpeľné procedúry pre spestrenie vášho kúpeľného
pobytu. Obed. Na záver dňa sa podáva večera.
3. deň:
Raňajky, nasledujú 3 kúpeľné procedúry, obed. Večera.
4. deň:
Po raňajkách formou bohatého bufetu vás čakajú 2 kúpeľné procedúry.
Nechajte sa rozmaznávať odborným personálom a užite si pokojný deň. Obed. Večera.
5. deň:
Raňajky, nasledujú 2 kúpeľné procedúry, obed. Večera.
6. deň:
Po raňajkách formou bohatého bufetu vás čakajú 3 kúpeľné procedúry.
Nechajte sa rozmaznávať odborným personálom a užite si pokojný deň. Obed. Večera.
7. deň:
Po výborných raňajkách sa rozlúčite s hotelom a čaká vás cesta späť domov.
Obdržíte obedový balíček na cestu (za príplatok).
Dôležité: Pre tento zájazd potrebujete platný občiansky preukaz alebo cestovný pas. Pri skupine cestujúcich s aspoň 25 osobami je k dispozícii sprievodca NIKAL.
- 6 nocí v 3* hoteli Veľká Fatra v dvojlôžkovej izbe
- Plnú penziu
- 10 kúpeľných procedúr
- Zadarmo: Tankovacia karta pri vlastnej doprave (v hodnote 10 EUR / osoba)
- Po dobrovoľnej vstupnej prehliadke vám, na základe vašich potrieb, odborný zdravotnícky personál predpíše individuálny plán procedúr, ktoré absolvujete počas pobytu.
Príklad izby
Chutné jedlo
Užitočné informácie o SLOVENSKU
Slovensko, malebná krajina v strednej Európe, je známe svojimi nádhernými horami, historickými hradmi a bohatou ľudovou tradíciou. Turisti sem prichádzajú, aby si užili krásy Vysokých Tatier, malebné dediny a termálne kúpele. Slovensko ponúka kombináciu prírodných krás, kultúrnych pamiatok a moderného mestského života, kde sa stretáva tradičná pohostinnosť s modernými službami a atrakciami.
PRAKTICKÉ INFORMÁCIE
Mena
euro (EUR)
1 € = 24,50 Kč (približne)
Platby kartou sú bežné a dostupné vo väčšine obchodov, reštaurácií a hotelov. Odporúčame mať aj hotovosť pre menšie podniky alebo vidiecke oblasti.
Časové pásmo
UTC +1 hodina (stredoeurópsky čas), +2 hodiny počas letného času
Rozdiel oproti Českej republike: žiadny v zime, +1 hodina v lete
Telekomunikácie
Predvoľba Slovenska je +421
Wi-Fi je široko dostupná, najmä v mestách, hoteloch a kaviarňach. Pre dlhodobý pobyt odporúčame zakúpiť miestnu SIM kartu.
Elektrina
Zástrčky typu C a E
Elektrické napätie je 230 V, frekvencia 50 Hz. Rovnaké zástrčky ako v Českej republike, adaptér nie je potrebný.
JEDLO A NÁPOJE
Slovenská kuchyňa je známa svojimi sýtymi a chutnými pokrmami. Typické jedlá sú často založené na jednoduchých a dostupných surovinách, ako sú zemiaky, kapusta a mliečne výrobky. Slovenské špeciality odrážajú tradičný vidiecky život a pohostinnosť.
Bryndzové halušky
tradičné jedlo zo zemiakových halušiek s ovčou bryndzou a opečenou slaninou
Kapor na Vianoce
tradičný vyprážaný kapor podávaný so zemiakovým šalátom, typický pre vianočnú večeru
Žinčica
tradičný kyslý mliečny nápoj, často podávaný k haluškám
Lokše
tenké zemiakové placky, ktoré sa podávajú s husacou pečeňou alebo ako príloha k husaciemu mäsu
Segedínsky guláš
guláš z bravčového mäsa a kyslej kapusty, podávaný s knedľami
Trdelník
sladké kysnuté pečivo, obaľované v cukre a orechoch, pečené na otvorenom ohni
Korbáčik
údený syr vo forme povrázkov, často podávaný ako občerstvenie k pivu
Kapustnica
tradičná kapustová polievka s klobásou, sušenými hubami a ďalšími ingredienciami, typická najmä v zimnom období
Slovenské pivo
rôzne druhy pív, ktoré sú obľúbené po celej krajine, podávané k tradičným pokrmom
Slovenská kuchyňa je jednoduchá a chutná, ideálna pre tých, ktorí majú radi sýte jedlá.