Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK083". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 PT Madeira - Útek zo zimy     
    Dvoulůžkový pokoj s balíčkem transportů z Prahy,
    Základná cena 4 * hotely vrátane raňajok

    • 12.12.2024 - 19.12.2024 (8 dní)
      908 EUR za osobu
      Zľava: -22%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 PT Madeira - Útek zo zimy     
    Dvoulůžkový pokoj s balíčkem transportů z Vídně,
    Základná cena 4* hotely vrátane raňajok

    • 12.12.2024 - 19.12.2024 (8 dní)
      848 EUR za osobu
      Zľava: -23%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Prílet na Madeiru!
Cestujte pohodlne na letisko vlastným vozidlom. NIKAL za Vás už zaplatil parkovacie miesto na celú dobu Vašej cesty (nutné rezervovať vopred). Štartujeme z Prahy / Viedne na Madeiru. Náš sprievodca Vás srdečne privíta na letisku a odprevadí Vás do hotela, kde strávite ďalších 7 nocí Vašej cesty. Večera (balíček pôžitkov) a ubytovanie.

2. deň: Funchal - hlavné mesto Madeiry!
Dnešná exkurzia nás zavedie do hlavného mesta ostrova – Funchalu. Našu prehliadku začíname v divadle Baltazar Dias z 19. storočia. Bolo postavené podľa typického talianskeho vzoru, rovnako ako napríklad Teatro La Scala v Miláne. Pokračujeme do katedrály Sé, kde navštívime novo zrekonštruovaný maurský strop - skutočné majstrovské dielo. Odtiaľ ideme hore na námestie, kde sa nachádza funchalská radnica, bývalý palác z 18. storočia. Uvidíme nádvorie s batistiniho dlaždicami a fontánu s mramorovou sochou „Leda a labuť“. Naša cesta teraz vedie na miestny trh: Mercado dos Lavradores, okolo rušnej ulice Rua Fernao de Ornelas (obchody s obuvou, kaviarne a továreň na výšivky Bordal). Na trhovisku na prízemí môžeme obdivovať miestne košíky so zeleninou a ovocím aj okolité obchody a kaviarne. Tu ochutnáme 5 rôznych tropických plodov. Krátko sa pozrieme aj na rybí trh. Popoludní je priestor na voľný čas alebo sa s nami môžete pozrieť do Funchalských záhrad (súčasť kultúrneho balíčka). Záhrady sú oficiálnou rezidenciou prezidenta Madeiry: Quinta Vigia, pochádza zo 16. storočia. Nachádza sa tu očarujúca kaplnka (Nossa Senhora das Angustias) a na konci záhrad je balkón, z ktorého si môžete vychutnať výhľad na prístav Funchal. Pokračujeme do Parque Santa Catarina. Obdivovať je možné krásne kvety a exotické stromy. Nachádza sa tu aj socha Krištofa Kolumba, ktorý na ostrov zavítal dvakrát. Poslednou záhradou dňa je slávna botanická záhrada. Nad mestom Funchal môžete nájsť širokú škálu endemických a dovezených rastlín. Navštíviť je možné aj Prírodovedné múzeum. Večera v hoteli (ak ste si rezervovali balíček pôžitkov).

3. deň: Prehliadka východnej Madeiry!
Dnes po raňajkách vyrážame na východ ostrova. Najprv vyjdeme na jeden z najvyšších vrcholov ostrova, Pico Arieiro (1818 m). Fantastický výhľad na celý ostrov. Keď je jasné počasie, sú vidieť veterné mlyny Paul da Serra. Odtiaľ zostúpime do vavrínového lesa v údolí Ribeiro Frio. Zastavujeme na krátku prechádzku levádou, jednoduchou a krásnou cestou. Iba 25 minút pešo – na vyhliadku „Balcões“. Ďalej pokračujeme do Faial a potom hore do Santany. Tu zastavujeme, aby sme si pozreli typicky farebné trojuholníkové domy. V miestnej reštaurácii budeme mať voľný čas na zakúpenie obeda. Potom míňame Orliu skalu (Penha D’Águia). V Porto da Cruz, malej pobrežnej dedinke, zastavíme a navštívime továreň na rum „Engenho do Norte“. Aby sme deň zakončili ďalším krásnym výhľadom, mierime do východnej časti ostrova, do Ponta S. Lourenço, odkiaľ je vidieť ako severné, tak južné pobrežie s úchvatnou krajinou. Po návrate do hotela si môžete vychutnať večeru (ak ste si rezervovali balíček pôžitkov).

4. deň: Madeirské víno a Cabo Girao!
Dnes máte voľný deň. Vzhľadom k tomu, že Madeira je známa po celom svete pre svoje madeirské víno, navštívime dvoch rôznych výrobcov vín a zistíme, ktoré je najlepšie (súčasť kultúrneho balíčka). Najprv pôjdeme do Estreito de Câmara de Lobos, kde navštívime továreň a výrobňu Vinhos Barbeito. Tu ochutnáme dva druhy 3 rokov starých madeirských vín. Ďalšou zastávkou je Cabo Girão, 580 m vysoký morský útes. Sklenená plošina s úchvatným výhľadom na more a úchvatným skywalkom! Potom navštívime jeden z najstarších vinárskych domov vo Funchale, Blandy's Madeira Wine Lodges. Po prehliadke múzea nasleduje degustácia vín (2 druhy vín). Na ochutnanie sú celkom 4 rôzne druhy madeirských vín: sladké, polosladké + suché, polosuché. Popoludní máte možnosť zúčastniť sa okružnej jazdy džípom po ostrove (možno zarezervovať na mieste). Náš sprievodca Vám rád poskytne informácie. Večera v hoteli (ak ste si rezervovali balíček pôžitkov).

5. deň: Najkrajšie vyhliadky Madeiry!
Po raňajkách Vás pozývame na objavovanie najkrajších vyhliadok Madeiry. Prvou vyhliadkou je Pico dos Barcelos (350 m), nedávno zrekonštruovaná a umiestnená nad Funchalom, ponúka nádherný výhľad na celú zátoku mesta. Potom pokračujeme do Eira do Serrado (1094 m) s krásnym panoramatickým výhľadom na najvyššie vrcholy Madeiry a údolie mníšok „Curral das Freiras“, ktoré je 600 m pod vyhliadkou. Tu ochutnáme miestne Ginja (čerešňový likér). Ďalšou návštevou je Monte, najznámejšie predmestie Funchalu, kde turistika začala na začiatku 19. storočia. Po krátkej prechádzke krásnymi záhradami Monte navštívime kostol Panny Márie z Monte. Budete mať tiež možnosť vyskúšať si jeden z najstarších dopravných prostriedkov na ostrove - košové sane, na ktorých sa dostanete 2 km do Livramenta (súčasť kultúrneho balíčka). Je to skutočná zábava pre malých aj veľkých! Večera (ak ste si rezervovali balíček pôžitkov).

6. deň: Prehliadka Západnej Madeiry!
Dnes máte voľný deň. Po raňajkách máte možnosť exkurzie za poznaním západu ostrova (súčasť kultúrneho balíčka). Prvá zastávka je v Câmara de Lobos (Zátoka morských vlkov). Rybárska dedina, ktorá inšpirovala obrazy Winstona Churchilla. Krátka prechádzka za pouličnou umeleckou výzdobou – obvykle vyrobenou deťmi. Pokračujeme pozdĺž južného pobrežia do Ribeira Brava, zastavíme sa na miestnej tržnici a kostol S. Bento. Ďalšia zastávka je v Serra D'água, v miestnom bare, kde môžete ochutnať tradičný „Poncha drink“ – veľmi obľúbený miestny nápoj z tejto dediny (vyrobený z rumu, medu a citrónovej šťavy). Potom budeme pokračovať smerom na S. Vicente, hlavné mesto severu. Tu pôjdeme pozdĺž severného pobrežia s impozantným pobrežím, ktoré je často prirovnávané k Havajským ostrovom. V miestnej reštaurácii budeme mať voľný čas na zakúpenie obeda. Potom pôjdeme smerom na Porto Moniz. Cestou stihneme obdivovať niektoré z mnohých vodopádov. Zastavujeme v Porto Moniz, aby sme navštívili prírodné kúpaliská zabudované do lávových kameňov. Pôjdeme na Paul da Serra, náhornú plošinu vo výške 1 500 m. Ďalej dole do Ponta do Sol - posledná zastávka v tejto krásnej a očarujúce prímorskej dedinke na južnom pobreží. Popoludní návrat do hotela. Večera (ak ste si rezervovali balíček pôžitkov).

7. deň: Na šírom mori!
Po raňajkách máte možnosť sa k nám pripojiť na jednodňový výlet na katamaráne (možno rezervovať s naším sprievodcom na mieste/v závislosti od počasia). Z prístavného móla Funchal Pier K8 sa vydáme smerom na juhozápadné pobrežie ostrova. Tu môžeme pri troche šťastia žasnúť nad delfínmi, korytnačkami a niekedy aj veľrybami. Večer pôjdeme na Fare-Well Dinner (ak ste si rezervovali balíček pôžitkov). Vychutnajte si typickú večeru v madeirskom štýle.

8. deň: Spiatočná cesta!
Po raňajkách máte ešte chvíľku voľna. V závislosti na dobe letu Vás náš autobus dovezie na letisko, odkiaľ sa môžete vydať domov do Prahy/Viedne.


Dôležité: Pre túto cestu potrebujete platný preukaz totožnosti alebo cestovný pas, ktorý musí byť pri návrate domov platný najmenej 3 mesiace!

Cena nezahŕňa: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné náklady. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné sprepitné. Cestovné poistenie.

Poznámka: Zmeny letov, hotelov a programu nie sú plánované, ale môžu sa zmeniť. Zájazd je podmienený minimálnym počtom 20 účastníkov. Zrušenie zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov bude zákazníkovi oznámené najneskôr 5 týždňov pred začiatkom zájazdu. V prípade zrušenia zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov nemá zákazník nárok na náhradu nákladov, ktoré mu vznikli v súvislosti s plánovaným zájazdom (napr. samostatne zakúpené letenky).

Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy/Viedne na Madeiru a späť
    • 1 batožina max. 20 kg na cestujúceho
    • 1kus príručnej batožiny max. 8 kg
    • Zadarmo odbavenie na letisku pri prepážke!
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť na letisko
  • 7 nocí v hoteli strednej kategórie v oblasti Funchalu *
  • 7x raňajky formou bufetu v hoteli
  • Česky hovoriaci sprievodca po celú dobu zájazdu


3 výlety v cene:

  • Funchal – hlavné mesto Madeiry
  • Prehliadka východnej Madeiry
  • Najkrajšie vyhliadky Madeiry


Odporúčame:

  • Kultúrny balíček: Funchalské záhrady, Madeirské víno a Cabo Girão, Prehliadka Západnej Madeiry
  • Balíček pôžitkov: 6x večera v hoteli, večera Fare Well vrátane balíčka nápojov
  • Parkovanie na letisku ZDARMA (nutné rezervovať vopred)
  • Komplexné cestovné poistenie





Mesto Funchal


Tropická zahrada Monte Palace


Typický dům v Santaně