Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK083". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 SP Malaga a Andalúzia     
    Dvoulůžkový pokoj s balíčkem transportů z Prahy,
    Základná cena 4 * hotely vrátane raňajok

    • 17.10.2024 - 24.10.2024 (8 dní)
      998 EUR za osobu
      Zľava: -38%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 SP Malaga a Andalúzia     
    Dvoulůžkový pokoj s balíčkem transportů z Vídně,
    Základná cena 4* hotely vrátane raňajok

    • 17.10.2024 - 24.10.2024 (8 dní)
      998 EUR za osobu
      Zľava: -38%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Prílet do Malagy!
Cestujte pohodlne na letisko vlastným vozidlom. NIKAL za vás už zaplatil parkovacie miesto na celú dobu vašej cesty (nutné rezervovať vopred). Štartujeme z Prahy/Viedne do Malagy. Na letisku vás srdečne privíta sprievodca a odprevadí vás do nášho hotela Bahia Tropical, kde strávime prvé 2 noci vášho výletu. Večera (v rámci balíčka pôžitkov) a ubytovanie.

2. deň: Costa Tropical!
Dnešná exkurzia (súčasť kultúrneho balíčka) nás zavedie do Nerje a Frigiliany. V tejto nádhernej oblasti môžete okrem citrusových plodov nájsť aj avokádové stromy, škoricové jablká (Chirimoyas) a dokonca aj pestovanú cukrovú trstinu. Prechádzka starým mestom Nerja so slávnym Balcon de Europa. Dňa 25. decembra 1884 otriaslo veľkou časťou tejto oblasti zemetrasenie. Veľa domov bolo zničených. Kvôli zemetraseniu navštívil Alfonso XII. 20. januára 1885 mesto a predniesol prejav na mieste, kde sa nachádzala bývalá pevnosť a ktoré sa už nazývalo „Balcon de Europa“. Miesto sa potom tešilo veľkej obľube. Tu máte možnosť navštíviť jaskyne. V jaskyniach boli nájdené nálezy z obdobia aurignacienu, solutrénu a magdalénienu. Boli nájdené kosti, kamenné nástroje, hlinené nádoby a obrazy. V neolite sa do jaskyne dostala keramika, mramorové prstene, zvyšky kukurice a ľudské kosti. Pôsobivé sú aj jaskynné maľby. Jaskyne mali byť údajne obývané medzi 30 000 pr. n. l. a 1800 pr. n. l. Exkurzia potom pokračuje do krásnej bielej dediny Frigiliana s nádhernými výhľadmi na Nerju a more. Večera v hoteli (v rámci balíčka pôžitkov).

3. deň: Vyrazte do Granady!
Dnes ideme po raňajkách do Granady navštíviť Alhambru. Keď v 13. storočí vzniklo pod Nasridmi kráľovstvo Granada, rozhodol sa jeho zakladateľ Alhamar Ibs Nasr presunúť svoje sídlo do bezprostrednej blízkosti citadely alebo Alcazaby. Pevnosť bola prestavaná a stavbu palácového mesta v podstate dokončili jeho nástupcovia Yusuf I. a jeho syn Mohammed V. Názov Alhama pochádza zo slova „červená“, a tak sa Alhambre tiež hovorí Červený hrad. Po návšteve paláca Nasrid a ďalších zaujímavostí Alhambry pokračuje prehliadka do záhrad Generalife. Popoludní budete mať voľno v starom meste, kde sa môžete prejsť krásnym starým mestom ku karavanseraji, kráľovskej kaplnke a katedrále. Z vyhliadky sa Vám potom naskytne nádherný výhľad na rozsiahle umelecké diela s vrcholmi Sierra Nevada a arabskou štvrťou Albaycin pod nimi. Večera (v rámci balíčka pôžitkov) a prenocovanie v 4* hoteli Alixares, Macia Real de la Alhambra, Macia Condor alebo porovnateľný.

4. deň: Z Granady do Sevilly!
Po raňajkách naša cesta pokračuje do Sevilly. Vďaka svojim nádherným barokovým fasádam a pamiatkam je považované za najkrajšie mesto Andalúzie a je domovom „Carmen“, „Dona Juana“ a „Liečera zo Sevilly“.  Vzhľad mesta je veľmi pôsobivý, pretože tu nájdeme mnoho historických štýlov. História, moderna, pokrok a tradícia odrážajú obraz tejto nevšednej kultúrnej metropole. Na prehliadke mesta okrem iného navštívite gigantickú katedrálu Santa Maria, tretiu najväčšiu v Európe. Centrom veľkolepého komplexu, ktorý pochádza zo 17. storočia, je veža Giralda. Východiskovým bodom tejto sevillskej pamiatky je minaret Almorhad, ktorý bol postavený v roku 1184. Exkurzia potom pokračuje okolo námestia Plaza de Espana a parku Maria Luisa s nádhernými záhradami do kráľovského paláca Alcazar. Tento palác, pôvodne postavený v 12. storočí, bol maurskými panovníkmi za kráľa Karola V. rozšírený na sídlo katolíckych panovníkov. Prechádzka romantickým starým mestom Seville, Barrio Santa Cruz, s labyrintom úzkych uličiek, námestí a fontán z dlaždíc a kvetov zavŕši tento deň plný zážitkov. Večera (v rámci balíčka pôžitkov) a prenocovanie mimo Sevillu v 4* hoteli Exe Solucar alebo v podobnom. Vstupné je zahrnuté v kultúrnom balíčku tejto exkurzie.

5. deň: Cordoba - mesto mnohých tvárí!
Po raňajkách sa môžete zúčastniť exkurzie do Córdoby (kultúrny balíček). V dnešnej Córdobe je slávna minulosť stále živá. Minulosť začala v roku 152 pr. n. l., kedy rímsky praetor Claudio Marcelo urobil z miesta patricijské mesto a hlavné mesto tejto časti rímskej ríše. Islamská história Cordoby začína v roku 711 mesiacom trvajúcim obliehaním al-Rumi Mugitom, generálom Tariqu. O niekoľko rokov neskôr prišiel do Córdoby umajjovský princ Abd al-Rahman I. a založil nezávislý štát v al-Andalus. Od roku 912 bola Cordoba najveľkolepejším mestom vtedajšej Európy s viac ako 1000 mešitami a 800 kúpeľnými domami. Mesto malo pouličné osvetlenie 700 rokov pred Londýnom a Parížom. Sídlila tu aj najväčšia knižnica v stredovekej Európe. Kastílska armáda za Ferdinanda III. nakoniec mesto dobyla v roku 1236. Prehliadka mesta zahŕňa návštevu mešity, ktorá bola postavená v roku 786 na základoch vizigótskej baziliky a na ktorej katolícki panovníci v roku 1523 postavili katedrálu. Každý, kto vstúpi do mešity, sa ocitne v kúzelnom lese zloženom z 850 samostatne stojacich stĺpov a červeno bielych maľovaných oblúkov. Cordoba vyzerá ak z rozprávky o Arabskej noci so svojimi nádhernými terasami a majstrovským dielom maurských architektov, bývalou mešitou Mezquita. Potom pokračujeme židovskou štvrťou a mnohými ďalšími zaujímavosťami mesta. Popoludní sa vrátime do hotela v Seville, večera (v rámci balíčka pôžitkov).

6. deň: Ronda a Costa del Sol!
Po raňajkách sa dnes vydáme do Rondy, jedného z najstarších a najkrajších miest Španielska. Je postavené na 780 m vysokej skalnatej plošine a je prerezané 100 m hlbokou roklinou, čím vzniká unikátna a divoko členitá krajina. Stará andalúzska tradícia a spôsob života sa tu z veľkej časti zachovali dodnes. Všetky pamiatky sú na južnej strane starého mesta, ako je drevený kostol „Santa Maria Mayor“ s maurskými kaplnkami. Pôvodne postavená ako mohamedánska mešita bola po dobytí vojskami katolíckej kráľovnej Isabelly premenená na kresťanský kolegiátny kostol. Mnoho drevených arkierov na pôvodne bielych budovách ukazovalo na islamské korene mesta. Aby bol dosiahnutý kresťansky vyzerajúca panoráma mesta, boli neskôr nahradené nízkymi tehlami a neprístupnými balkónmi. Hlavnou atrakciou je kamenný most z 18. storočia, ktorý vedie do starého mesta. Preklenuje takzvané „Tajo“, z ktorého museli kresťanskí otroci maurských vládcom nosiť hore vodu. Ďalšou atrakciou je najstaršia býčia aréna v Španielsku. Ronda je považovaná za kolísku býčích zápasov, pretože v 18. storočí tu boli stanovené dodnes platné pravidlá. Pokračujeme na Costa del Sol. Večera v hoteli (v rámci balíčka pôžitkov).

7. deň: Gibraltár – brána do Afriky!
Dnes máte čas na odpočinok alebo sa s nami môžete zúčastniť výletu na Gibraltár (kultúrny balíček). Uličky na Gibraltári sú také úzke, že na prehliadku Gibraltárskej skaly, kde žijú opice, pôjdeme minibusom. Skala bola udelená Britom v Utrechtskej zmluve a bola sporným bodom medzi Španielskom a Anglickom. Najprv nás prehliadka zavedie na ajvzdialenejší juh polostrova, odkiaľ máte nádherný výhľad na Algeci (tu končí Stredozemné more) a africké pobrežie. Slávne Herkulove stĺpy znamenali koniec známeho sveta: na európskej strane Gibraltárska skala a na africkej strane hora Al Moussa. Exkurzia potom pokračuje hore do jaskyne. Následne pokračujeme k prehliadke slávnych opíc. V britskej kolónii dnes voľne žije okolo 120 zvierat. Večera v hoteli (v rámci balíčka pôžitkov).

8. deň: Spiatočná cesta!
Po raňajkách máte ešte chvíľku voľna. V závislosti na dobe letu Vás autobus dovezie na letisko, odkiaľ sa môžete vydať domov do Prahy/Viedne.


Dôležité: Pre túto cestu potrebujete platný preukaz totožnosti alebo cestovný pas, ktorý musí byť pri návrate domov platný najmenej 3 mesiace!

Cena nezahŕňa: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné náklady. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné sprepitné. Cestovné poistenie.

Poznámka: Zmeny letov, hotelov a programu nie sú plánované, ale môžu sa zmeniť. Zájazd je podmienený minimálnym počtom 20 účastníkov. Zrušenie zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov bude zákazníkovi oznámené najneskôr 5 týždňov pred začiatkom zájazdu. V prípade zrušenia zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov nemá zákazník nárok na náhradu nákladov, ktoré mu vznikli v súvislosti s plánovaným zájazdom (napr. samostatne zakúpené letenky)

Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy/Viedne na Malagy a späť
    • 1 batožina max. 20 kg na cestujúceho
    • 1kus príručnej batožiny max. 8 kg
    • Zadarmo odbavenie na letisku pri prepážke!
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť na letisko
  • 7 x prenocovanie v dobrých hoteloch strednej triedy na zájazde
  • 7x raňajky formou bufetu v hoteli
  • ZADARMO! Balíček pôžitkov: 7x večera v hoteli/reštaurácii v hodnote 199€
  • Česky hovoriaci sprievodca po celú dobu zájazdu


3 výlety v cene:

  • Vyrazte do Granady!
  • Z Granady do Sevilly!
  • Ronda a Costa del Sol!


Odporúčame:

  • Kultúrny balíček: Costa Tropical, Vstupné na exkurziu: Z Granady do Sevilly, Córdoba - mesto mnohých tvárí, Gibraltar – brána do Afriky
  • Komplexné cestovné poistenie
  • Parkovanie na letisku ZDARMA (1x za rezerváciu, nutné rezervovať vopred)





Mesto Ronda


Alcázar v Seville


Dračia jaskyňa