Máte aktivovaný zľavový kupón "SK24NIK083". 
Zobrazujú sa Vám špeciálne ceny a zľavy určené len pre Vás. Zrušiť zľavový kupón môžete TU
  • 2024 THA - Bangkok a predĺžený pobyt     
    Dvoulůžkový pokoj s balíčkem transportů z Prahy,
    Základná cena 4 * hotely vrátane raňajok

    • 02.10.2024 - 14.10.2024 (13 dní)
      1.798 EUR za osobu
      Zľava: -14%
      Vybrať termín  
      «
  • 2024 THA - Bangkok a predĺžený pobyt     
    Dvoulůžkový pokoj s balíčkem transportů z Vídně,
    Základná cena 4* hotely vrátane raňajok

    • 02.10.2024 - 14.10.2024 (13 dní)
      1.698 EUR za osobu
      Zľava: -15%
      Vybrať termín  
      «

Program zájazdu:


1. deň: Odlet do Bangkoku!
Cestujte pohodlne na letisko vlastným vozidlom. NIKAL už zaplatil za parkovacie miesto na celú dobu vašej cesty (potrebné rezervovať vopred). Naša cesta začína letom z Prahy alebo Viedne do Bangkoku, kam dorazíme oddýchnutí na druhý deň.

2. deň: Prílet do Bangkoku
Náš sprievodca Vás srdečne privíta na letisku. Po vstupných formalitách ideme do nášho hotela v Hua Hin na prvý nocľah. Zvyšok dňa máte vo svojej réžii. Večera (pri rezervovanom balíčku pôžitkov).

3. deň: Hua Hin!
Dnes po raňajkách vyrazíme na prvý poznávací zájazd (v rámci rezervácie kultúrneho balíčka). Navštívime Hua Hin, toto mesto ponúka dokonalý mix kultúry, histórie a prírody. Našu poldennú prehliadku začneme v Hua Hin na rušnom miestnom trhu, kde môžete objavovať miestne špeciality a ručne vyrábané suveníry. Potom navštívime historickú stanicu Hua Hin, architektonický skvost. Pokračujeme do paláca Maruekhathaiyawan, prímorského letného paláca z teakového dreva, ktorý ponúka pohľad do kráľovskej histórie. Prehliadku zakončíme návštevou Khao Takiab, kde si môžete vychutnať chrám a pôsobivé výhľady. Večera v hoteli (v rámci balíka pôžitkov) a prenocovanie.

4. deň: Z Hua Hin do Kanchanaburi
Po raňajkách vyrazíme z Hua Hin do Kanchanaburi. Cestou navštívime plávajúce trhy v Damnoen Saduak. Tu sa dozvieme o tradičnom spôsobe obchodovania v Thajsku na malých lodiach. Po prílete do Kanchananburi navštívime múzeum Jeath, ktoré je venované stavbe Železnice smrti počas 2. svetovej vojny. Potom pôjdeme k pamätníku Don-Rak, ktorý je venovaný tým, ktorí zomreli pri stavbe železnice. Večera (v rámci balíka pôžitkov) a prenocovanie v hoteli Felix River Kwai Resort.

5. deň: Z Kanchanaburi do Ayutthayi
Po raňajkách naša cesta za poznaním pokračuje do Ayutthayi. Cestou pôjdeme Železnicou smrti cez most na rieke Kwai. Most postavili vojnoví zajatci počas druhej svetovej vojny a preslávil sa v mnohých filmoch. Potom pokračujeme do Ayutthaye, starobylého kráľovského mesta Thajska. Tu sa ubytujeme v našom hoteli Classic Kameo. Večera (v rámci balíka pôžitkov).

6. deň: Z Ayutthaya do Bangkoku
Po raňajkách nás naša trasa zavedie späť do Bangkoku! Samozrejme, najprv navštívime chrámy v Ayutthaya. Navštívime Wat Mongkol Borpith s bronzovým Buddhom. Potom pôjdeme do Wat Phra Si Sanphet, Veľkého chrámu. Wat Yai Chai Mongkol je záverom našej prehliadky chrámu. Po prílete do Bangkoku máte možnosť (v rámci kultúrneho balíčka) navštíviť s nami Wat Arun a Thonburi Klongs. Tu cestujeme s dlhými člnmi po rieke Chao Phraya a po kanáloch Bangkoku. Prenocovanie v Novotel Bangkok Silom Road!

7. deň: Bangkok!
Dnes je na programe dňa jedno z najrozmanitejších miest na svete, v rámci kultúrneho balíčka preskúmame Bangkok. Vydáme sa na prehliadku mesta a chrámu. Tu navštívime Wat Traimit, Wat Pho, Wat Phra Kaew a Veľký palác.

Tento deň začneme návštevou Wat Traimit, známeho aj ako Chrám Zlatého Budhu. Tento impozantný Budha je vyrobený z masívneho zlata a váži približne 5,5 tony. Chrám sa nachádza v štvrti Chinatown a okrem hlavnej atrakcie ponúka aj zaujímavé pohľady do histórie obrazu Budhu a významu Zlatého Budhu v thajskej kultúre.

Naším ďalším cieľom je Wat Pho, Chrám ležiaceho Budhu. Wat Pho je jedným z najväčších a najstarších chrámov v Bangkoku a je domovom obrovskej sochy ležiaceho Budhu, ktorá je 46 metrov dlhá a pokrytá plátkovým zlatom. Chrám je tiež známy ako centrum tradičných thajských masáží. Prechádzka chrámovým komplexom Vás zavedie okolo nádherných stúp a umeleckých nástenných malieb.

Pokračujeme do Wat Phra Kaew, Chrámu smaragdového Budhu, ktorý je považovaný za najposvätnejší chrám v Thajsku. Smaragdový Budha je malá, ale mimoriadne uctievaná socha, sa nachádza v nádherne zdobenej kaplnke v areáli Veľkého paláca. Chrám zaujme svojimi umeleckými mozaikami a architektonickými detailmi. Urobte si čas a vychutnajte si zdobené budovy a duchovnú atmosféru.

Veľký palác, ktorý sa nachádza hneď vedľa Wat Phra Kaew, je naším konečným cieľom dňa. Tento majestátny komplex bol až do polovice 20. storočia oficiálnou rezidenciou thajských kráľov. Veľký palác zaujme svojimi pôsobivými sálami, pavilónmi a nádvoriami, ktoré sa všetky vyznačujú veľkolepou architektúrou a ozdobnými dekoráciami. Za videnie stoja predovšetkým trónne sály a Chakri Maha Prasat. Večer v rámci balíčka pôžitkov absolvujeme plavbu s večerou po rieke Chao Praya. Prenocovanie v hoteli.

8.-11. deň: Bangkok – Oddýchnite si na ostrove Koh Chang!
Dnes sa po raňajkách vydáme na juh plážového letoviska na ostrove Koh Chang. Po prílete si užite pár dní relaxácie v hoteli Awa Resort Koh Chang. Večera (v rámci balíčka pôžitkov).

12. deň: Spiatočná cesta!
Po raňajkách máme ešte dnes čas užiť si náš plážový hotel. Popoludní sa vrátime do letiska, odkiaľ sa vydáme na cestu domov do Prahy/Viedne.

13. deň: Návrat do Prahy / Viedne!
Uvoľnite sa počas nočného letu späť do Prahy alebo Viedne. Ráno pristanete s jedinečnými zážitkami a spomienkami v Prahe alebo vo Viedni.


Dôležité: Na túto cestu potrebujete platný cestovný pas, ktorý musí byť platný ešte aspoň 6 mesiacov po začatí spiatočnej cesty!

Cena nezahŕňa: Možné miestne a pobytové taxy v hoteli. Osobné náklady. Ďalšie vstupy a výlety nad rámec programu. Prípadné sprepitné pre vodiča a miestneho sprievodcu. Cestovné poistenie.

Poznámka: Rezervácie podľa dostupnosti na termín. Realizácia zájazdu je podmienená dosiahnutím minimálneho počtu 20 účastníkov. O prípadnom zrušení zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov bude zákazník informovaný najneskôr 5 týždňov pred jeho zahájením. Pri zrušení zájazdu z dôvodu nedosiahnutia minimálneho počtu účastníkov má účastník nárok na vrátenie zaplatenej zálohy/ceny zájazdu, avšak nemá právo na náhradu nákladov, ktoré v súvislosti s plánovaným zájazdom vynaložil (napríklad samostatne zakúpené letenky, letiskové poplatky, transfer z letiska a pod.). Cena za osobu v Eur v dvojposteľovej izbe.

Cena zájazdu zahŕňa:

  • Let z Prahy alebo Viedne do Bangkoku a späť
    1. 1 batožina max. 20 kg na cestujúceho
    2. 1 príručná batožina max. 8 kg
    3. Bezplatný check-in na letisku!
  • Všetky transfery z letiska do hotela a späť
  • 6 nocí vo vybraných hoteloch vrátane raňajok počas zájazdu
  • noci v plážovom hoteli Awa Resort 4* na Koh Chang vrátane raňajok
  • Česky hovoriaci NIKAL sprievodca


3 výlety v cene:

  • Kanchanaburi - Jeath muzeum a vojenský cintorín
  • Prejazd železnicou smrti cez most cez rieku Kwai!
  • Prehliadka chrámu Ayutthaya


Odporúčame:

  • Kulturný balíček: Prehliadka mesta Hua Hin, Thonburi Klong a prehliadka Wat Arun v Bangkoku, Bangkok Temple a City Tour
  • Balíček pôžitkov: 4 x večera v hoteli/reštaurácii počas zájazdu, 1 x plavba s večerou po Chao Praya v Bangkoku, 4 x večera v plážovom hoteli Awa Koh Chang
  • Parkovanie na letisku ZDARMA (1x za rezerváciu, potrebné rezervovať vopred)



Hotel Amari Hua Hin 4*


Hotel Felix River Kwai Resort 4*


Hotel Awa Resort 4* na Koh Chang